Op zoek naar de beste verzorging voor jouw mini-me? Dan is Naïf het merk voor jou! Naïf behandeld de huid met liefde. Geen rommel of schadelijke ingrediënten die de huid beschadigen, maar enkel natuurlijke producten waar jij en je kleine blij van worden. Naïf werkt vanuit veel goede kernwaarden. Tijd om het verhaal achter het merk uit te pluizen!

Hoe is Naïf ontstaan?

Jochem Hes en Sjoerd Trompetter, founding fathers van Naïf, werden in 2013 gelukkige vaders van hun eigen kinderen. Er ging een hele wereld voor ze open. Een wereld vol baby knowhows en producten. Helaas kwamen ze er al gauw achter dat lang niet alle producten veilig waren voor hun kinderen en dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten. Jochem en Sjoerd vonden dit pure onzin en wilden een no-nonsense product voor baby- en kinderhuidjes uitbrengen: Naïf. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby en kind echt nodig heeft, zoals avocado, tomatenextract, macadamia noten, zoete amandelen en lijnzaad. Alle producten zijn vegan, animal friendly, dermatologisch getest, hypoallergeen en PH-huidneutraal. En daar was Naïf!

De filosofie achter Naïf: do good

"Do good" is de filosofie van Naïf. Wat dat betekent? Huidverzorgingsproducten die de puurheid van de mens en planeet respecteren en beschermen. Naïf wil de plek waar we geboren zijn beter achterlaten, dan hoe we ‘m aantroffen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. Dit zit hem niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de milieuvriendelijke verpakkingen van Naïf.

Al snel grepen ook volwassenen naar de verzorgingsproducten van Naïf. Inmiddels is er een natuurlijk assortiment voor jong en oud. Want ook jij hebt recht op gewoon goede, simpele, natuurlijke huidverzorging. De twee vaders zijn van mening dat ieder mens van nature naïef wordt geboren: eerlijk, onbevangen en onschuldig. Dat willen ze dan ook zo houden. #benaif

Open en eerlijk

Naïf streeft ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Want ouders willen natuurlijk weten wat ze op hun kindjes smeren en waar ze hun geld aan uitgeven. Zo maakt Naïf duidelijk dat ze tegen het afval in de oceaan zijn. Hun doel is zero waste in 2021, omdat er veel chemicaliën in cosmetica verdwijnen, al dan niet via het doucheputje of via de oceaan, in het milieu. Daarom bevatten de producten van Naïf geen harde chemicaliën, microplastics of ingrediënten die de zee kunnen aantasten.

Ook 100% gerecyclede verpakkingen, navulverpakkingen en een duidelijk grondstoffenplan zorgen ervoor dat Naïf 100% milieuverantwoord is. Daar gaat je geld dus naartoe. Verder communiceert Naïf maar al te graag over de ingrediënten die ze wel en niet hanteren:

  • Katoenzaad: Olie hydraterend en rijk aan vitamine E.
  • Avocado Olie: Goed tegen droog haar en een droge huid. Rijk aan vitamine A, B1, B2, D en E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
  • Zoete Amandel Olie: Super soft skin guaranteed!
  • Macadamia Olie: Natuurlijke zonbescherming die ontstekingsremmende eigenschappen bevat en helend werkt op een beschadigde huid.
  • Bisabolol: Kalmerende ingrediënten uit kamille en dus uitermate geschikt voor de gevoelige huid.
  • Tarwe proteïne: Een glutenvrij product voor de haarverzorging. Het hydrateert en verzorgt, zonder dat het je hoofdhuid uitdroogt.
  • Shea butter: De boter is afkomstig uit de noten van de Vitellaria Nilotica en Vitellaria Paradoxa boom, die alleen in West- en Oost Afrika te vinden is. Rijk aan vitamine A, E en F en essentiële vetzuren. Shea butter houdt de talgproductie in balans, geeft een smooth feeling en werkt kalmerend.
  • Zonnebloempitolie: Rijk aan selenium, Vitamine E en magnesium. Vitamine E heeft een helende werking en kan littekens vervagen.
  • Lavendel: werkt rustgevend en kalmeert de huid. Daarnaast werkt de plant ontsmettend en ontsteking werend.
  • Aloë Vera: de gel uit de bladeren van Aloë Vera is rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast heeft het een kalmerende en hydraterende werking op de huid.

Wat gebruikt Naïf niet?

Minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën; daar blijft Naïf van weg. Want dat heeft je huid niet nodig en de planeet ook niet.

Onze top 5 bestsellers

Benieuwd naar onze bestsellers? Dit zijn ze! Ook heel leuk om cadeau te doen.

1. The Starter Kit

The Starter Kit is bij onze klanten by far favoriet. Dit komt doordat deze kit alle producten bevat die je voor je baby nodig hebt. The Starter Kit bevat:

  • Cleansing Wash Gel
  • Softening Body Lotion
  • Nurturing Cream
  • Diaper Cream
  • Soothing Baby Oil
  • Milky Bath Oil

2. Reinigende wasgel

De cleansing wasgel is super zacht! Om de beschermlaag van de babyhuid niet te beschadigen bevat deze wasgel geen parabenen en chemische schuimmiddelen. Daarom is deze wasgel ook geschikt voor een extreem droge huid of huid met eczeem.

3. Verzorgende shampoo

Deze shampoo is geschikt voor ieder kleintje! De shampoo is niet alleen goed voor het haar, maar ook voor de hoofdhuid. En het prikt niet!

4. Relaxing Bath Foam

Is het tijd voor bubbels? Voeg een beetje Relaxing Bath Foam toe aan het badje. Het badschuim bevat geen agressieve ingrediënten en chemische schuimmiddelen.

5. Verzachtende bodylotion

Zorg voor een heerlijke zachte huid bij je kindje met de verzachtende bodylotion. Het verzorgt de dunne babyhuid en is geschikt voor het hele lichaam.

Je vindt de gehele collectie van Naïf in onze webshop.

Zijn jullie ook overtuigd van de filosofie van Naïf? Let us know! Laat een reactie achter of tag ons op Instagram met @kidsdeco.nl!