Op dit moment is een houten speelbak razend populair onder het open-ended speelgoed! Dit komt omdat je er zoveel meer mee kunt dan dat je denkt. De mogelijkheden zijn écht eindeloos en kindjes zijn er uren zoet mee! Ben je benieuwd waarom een houten speelbak zo populair is? In deze blog leg ik je alles uit wat de hype rondom de houten speelbakken inhoudt!

Wat is een houten speelbak?

Misschien heb je er al eens van gehoord; een houten speelbak. Wat houdt het precies in? Een houten speelbak is eigenlijk een kleine zandbak voor binnen. En nu hoor ik je al denken: "Een zandbak voor binnen... Rommel, overal zand en rotzooi... Niet bij mij in huis!" Maar lees nog even verder want wij hebben dé oplossing voor je!

Dus, een zandbak voor binnen. De zandbak die je kindje urenlang speelplezier gaat bezorgen. De houten speelbak kun je met van alles vullen. Denk aan gekleurde rijst, droge pasta, dingen die je kindje heeft gevonden in de natuur... De mogelijkheden zijn echt eindeloos! Maar niks gaat boven kinetisch zand. Het is lastig uit te leggen wat dit precies is. Kinetisch zand is een soort mix tussen zand, klei en deeg. Het is zand waar een soort bindmiddel aan is toegevoegd, waardoor het als het ware aan elkaar kleeft. Hierdoor is het heel gemakkelijk op te ruimen, zelfs als er een beetje buiten de speelbak wordt gemorst. Geen last van losse zandkorrels ;-).

Wij bieden de speelbak aan in twee formaten. De lagere variant is 6,5 cm hoog en ideaal om op de eettafel mee te spelen. Omdat de rand niet te hoog is kan je kleine gemakkelijk bij de inhoud. De hoge variant van 9,9 cm is ideaal om mee op de grond of lage tafel mee te spelen.

Wat kun je ermee?

Zoals eigenlijk al een beetje is uitgelegd, zijn de mogelijkheden voor een houten speelbak echt eindeloos! Je kunt kiezen voor gekleurde rijst, droge pasta, in de natuur zelf op zoek gaan naar spulletjes, droge bonen, mais... Noem het maar op. Echter blijft kinetisch zand toch een favoriet bij de kindjes. De inhoud van de speelbak brengt de fantasie van je kindje tot leven!

Waarom zo populair?

Houten speelbakken zijn erg populair onder kindjes. Het is niet alleen super leuk om mee te spelen, maar tegelijkertijd stimuleert het de ontwikkeling van je kleintje. Het valt onder open-ended speelgoed. Er zit dus geen begin en einde aan en er zijn ook geen vaste spelregels. Dit zorgt voor grenzeloze creativiteit en fantasieën.

Personal touch: personaliseren

Daarnaast is het nog leuker om de speelbak een personal touch te geven. Ook dit is mogelijk! De speelbak kun je laten personaliseren met de naam van je kindje erop.

Leuk voor erbij!

Bij de houten speelbak behoren ook allerlei leuke accessoires die leuk zijn om toe te voegen. Uitstekers zijn bijvoorbeeld erg leuk om vormpjes mee te maken. Maar ook de gekleurde speelrijst van Grennn en het kinetische zand zijn erg leuk voor bij de speelbak!

Wij zijn benieuwd of jullie al een houten speelbak in huis hebben of misschien na het lezen van deze blog van plan zijn er eentje aan te schaffen. Laat het weten in de reacties!