Het inrichten en het stylen van de babykamer is misschien wel het leukste wat er is! Maar waar moet je nu precies beginnen? Welke kleuren, thema's en decoraties passen nou écht zo goed bij elkaar dat je eigenlijk nergens anders meer naar hoeft te kijken? Dat gaan wij uitgebreid uitleggen in deze blog! Ben je benieuwd wat de nieuwste babykamer trend voor 2023 is? Lees dan snel verder!

Thema's

De eerste babykamer trend die is meegekomen vanuit het jaar 2022, is het kiezen van een thema. Dit kan natuurlijk echt van alles zijn. Van dieren en bloemen tot aan jungle en prinsessen. Een thema is niet alleen heel leuk, maar ook erg handig om mee te beginnen bij de start van de inrichting. Hier kun je namelijk het eventuele behang en de accessoires goed op afstemmen. Thema's die echt behoren tot dé babykamer trends van 2023 zijn onder andere jungle, teddy, roestbruin en neutraal!

Babykamer trend jungle

Het jungle thema is een thema die elk jaar blijkt terug te komen. Waarom? Het is gewoon een super gaaf thema waar je zoveel mee kunt! Van behang tot aan dierlijke accessoires; wij vinden het geweldig.

Babykamer trend jungle
  1. Muursticker rond gepersonaliseerd jungle nights green
  2. Lorena Canals laagpolig vloerkleed Monstera olive
  3. Meyco bedhemel forest green
  4. Giraf 135cm Childhome
  5. Deurknop Olifant goud Sass & Belle
  6. Rotan hanglamp Pumpkin naturel KidsDepot
  7. Madam Stoltz Deurmat Leaf zeegras
  8. Opvouwbaar kratje midi almond green Ay-Kasa
  9. Dierenkop vilt Olifant Childhome
  10. Lilipinso panorama behang Monkey Jungle

Babykamer trend teddy

Van de zachte teddy stof tot aan berenprintjes... De teddy trend is een welbekende trend die ook weer zichtbaar is in 2023. De zachte en aaibare stofjes in combinatie met schattige teddy beertjes passen eigenlijk wel in ieder babykamertje. Ook kan deze trend goed gecombineerd worden met de kleuren taupe, beige, wit en nog heel veel andere kleuren. Het fijne aan deze trend is dus ook dat het zo goed in combinatie kan met andere trends.

Babykamer trend teddy
  1. Behang Hills May & Fay
  2. Opbergmand Teddy ecru (medium) Childhome
  3. Kinderstoel Jollein boucle naturel
  4. Jollein Bedhemel Vintage nougat
  5. Mobiel Teddy Bear naturel/biscuit Jollein
  6. Little Dutch vloerkleed Rainbow Soft White
  7. Jollein boxopbergzak boucle biscuit
  8. Ballenbak XL Exclusive rond 90x40 Teddy ecru Moje
  9. Jollein ledikantdeken jersey Teddy bear
  10. Wipstoeltje LEVO beukenhout Fur Milk Charlie Crane

Babykamer trend roestbruin

Roestbruin is niet alleen een kleur die in het lijstje staat van de babykamer trends in 2023. Het is namelijk ook een geheel thema. De kleur kan gemakkelijk gecombineerd worden met materialen zoals riet, hout, jute en rotan.

Babykamer trend roestbruin
  1. Bedhemel Toffee Nobodinoz
  2. Madam Stoltz Spiegel bamboe rechthoek
  3. KidsDepot hanglamp Fie
  4. Kussen Arizona Sass & Belle
  5. Madam Stoltz vloerkleed rond Fringes natural
  6. Mobiel Fantasy Clouds natural camel Baby Bello
  7. À La wandkleed Rainbow terra
  8. Gevlochten opbergmand zeegras Sass & Belle
  9. Behang Touch of Nature May & Fay
  10. Voedingskussen Moon Sugar Almond Play at Slaep

Babykamer trend neutraal

Een neutrale babykamer is niet alleen erg fijn als je het geslacht nog niet weet, maar ook als je van zachte kleuren houdt. Een voordeel van een neutrale babykamer is dat het erg goed gaat in combinatie met vele materialen. Denk bijvoorbeeld aan jute, beukenhout, rotan, macramé en katoen. En de accessoires natuurlijk! Die mogen niet ontbreken. In een neutrale babykamer kan er gezelligheid en warmte gecreëerd worden aan de hand van accessoires.

Babykamer trend neutraal
  1. Jollein bedhemel vintage ruffle nougat
  2. KidsDepot jute vloerkleed rond naturel
  3. Hanglamp rotan Zandi beige KidsDepot
  4. Madam Stoltz Bamboe spiegel Flower (45cm)
  5. Jollein Wiegdeken Bliss knit nougat
  6. Kussen So Natural milk Nobodinoz
  7. Mandenset Onion (2st) Olli Ella
  8. Poef Pouffe Chill Natural (20x50cm) Lorena Canals
  9. À La vlaggenslinger linnen terra
  10. Behang Jungle beige May & Fay

Kleuren

Ben je niet op zoek naar een thema, maar wel naar een bepaalde kleur die de basis vorm voor de babykamer? Er zijn verschillende kleuren die écht in het lijstje staan wat betreft babykamer trends! Vooral de wat rustigere kleuren ga je veel terugzien in de babykamer. Lichte kleuren zoals beige, lichtgroen of lichtroze zijn voorbeelden van kleuren die helemaal trending zijn in 2023. Maar ook de warmere kleuren zoals roestbruin en oudroze zullen veel voorbijkomen.

Decoraties

Naast de trendy thema's en kleurentrends, zijn er ook verschillende soorten decoraties die perfect aansluiten op de babykamer trends van 2023. Dit zijn onder andere rotan, organisch, natuurlijk en dieren. Uiteraard kun je deze met elkaar of met andere leuke accessoires combineren!

Babykamer trend 1: rotan

Rotan is een materiaal dat erg fijn is om te gebruiken voor het maken van meubels en accessoires, omdat het van oorsprong geen waterplant is. De rotan-trend houdt al voor een lange tijd aan, en deze trend wordt ook meegenomen in het jaar 2023. Omdat rotan een natuurlijke kleur heeft, zijn deze meubels en accessoires eigenlijk met iedere kleur en/of thema te combineren.

Babykamer trend 2: organisch

Daarnaast is er een nieuwe trend bijgekomen: organische accessoires. Organische accessoires hebben vormen die je kunt herkennen aan vormen die je in de natuur tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan planten, dieren, rotsen etc. Vaak zijn de vormen rond en vloeiend afgewerkt en worden er weinig tot geen rechte lijnen gebruikt. Door de vaak speelse vorm passen deze items perfect in ieder interieur en de babykamer trend van 2023.

Babykamer trend 3: natuurlijk

Alles wat te maken heeft met de natuur, behoort tot een nieuwe babykamer trend van 2023. Sterren, regenbogen, zonnetjes, maantjes, wolkjes... Noem het maar op. Al deze natuurlijke producten zijn helemaal trendy en zal je zeker tegenkomen veel babykamers. Het geeft een zachte, rustige en dromerige uitstraling aan het babykamertje.

Babykamer trend 4: dieren

Tenslotte komen de dierendecoraties in de babykamer trends van 2023 ook veel terug. Dit hangt weer een beetje samen met het jungle thema. Dierenkoppen, vloerkleedjes, deurknopjes, wandhangers en zelfs muurstickers... Het kan allemaal leuk gecombineerd worden met elkaar!

Wij zijn benieuwd naar jullie mening! Wat vinden jullie van de nieuwste babykamertrends van 2023? Laat het weten in de reacties!