Bij het inpakken maken we allemaal bijna dezelfde fout. We denken dat we alles nodig hebben, pakken het in en gebruiken maar de helft. Zeker op vakantie met kinderen neemt dit heel veel onnodige ruimte in beslag. Het is dus belangrijk om goed te weten wat belangrijk is om mee te nemen en keuzes te kunnen maken. Kijk goed naar welk land je reist en wat daar al is wat je niet hoeft mee te nemen.

Essentieel

Op vakantie zijn er altijd een standaarddingetjes die je op zak moet hebben. Zonder geldige paspoorten, e-vliegtickets, geld, portemonnee of telefoon met oplader kom je namelijk net zo ver. Ook is het verstandig om vooraf alle routes, plaatsen en adressen op je telefoon op te slaan.

Inpakken voor kids is geen makkelijke taak. Het zorgen voor een kind is sowieso altijd wel een gedoe en dan nog op vakantie gaan. Denk nu eerst alleen aan de essentiële dingetjes. Je kind moet genoeg voeding hebben en een gevulde melkfles voor tijdens de reis. Eenmaal op je eindbestemming aangekomen kun je altijd meer aanschaffen.

Neem ook altijd meer dan een speen mee. Daarnaast ook een aantal reserves, omdat je op veel plekken komt en ze best vaak kwijt kunnen raken. Qua verzorging moet je ook genoeg bij je hebben De baby kit van Naif is heel handig, kleine flessen met alle belangrijke verzorgingsproducten. Ook de weather protection crème is van belang wanneer je een land ingaat met een hele ander klimaat dan dat je baby gewend is. Ook krijgt je kleintje geheid last van een geïrriteerde huid door al dat reizen en het weer, maar gelukkig kun je daar goed een vette crème of vaseline bij gebruiken.

Op vakantie met kinderen: wat neem je mee?

In de luiertas

Wat het handigste is om mee te nemen is een EHBO kit toilettasje vol met pleisters/verband, vallen- en stotengel, een thermometer, zonnebrand, kinderparacetamol, een neusspray, desinfectiemiddel, anti-insect en noodzakelijke medicijnen.

Als je onderweg bent in je vakantieland is het fijn om goed voorbereid de deur uit te gaan. Neem een goed gevulde luiertas mee. Luiertassen zijn groot en handig en hebben soms zelf een eigen matje erin om overal de luier te kunnen verschonen. Een draagzak is heel fijn voor pasgeboren baby’s. Je wilt niet altijd dat je armen bezet zijn door het dragen van je baby’tje en een kinderwagen is niet altijd handig.  Heb je een wat ouder kindje en weet je al dat hij het net lang lopend volhoudt? Dan is een driewieler perfect! Wandelt lekker door en je kunt hem naar voren duren aan de stang als hij moe is!

Kleding

Met kleding gaan we pas echt de fout in. Je wilt alles meenemen, want alles is leuk, schattig en fijn. Zorg er tóch voor dat je basics meeneemt die onderling goed combineren en neem een of twee echte favorieten mee voor bijzondere uitjes of restaurantjes. Maak voor jezelf een berekening hoeveel dagen je blijft en hoeveel outfits je wilt meenemen om die dagen te vullen. Veel kleding kun je natuurlijk ook vaker dan 1 dag dragen. Neem vooral genoeg sokken, onderbroeken, en zwemkleding mee. Een pyjama, een hoed/pet en voor de allerkleinsten en een romper. Kies comfort en kies eerder donkere kleuren dan lichte, deze worden minder snel vies.

Erg handig op reis en voor allerlei doeleinden te gebruiken: hydrofiele doeken. Als handdoek in de badkamer, op het strand en voor onderweg om je kind te beschermen tegen de zon, als doek over de kinderwagen. Ook een leuke badcape is een goed alternatief voor de handdoek op het strand.

Vermaak voor een vakantie met kinderen

Voor de kinderen is het ook heel spannend, lekker op vakantie met papa en mama. Kinderen willen niks anders dan erbij horen. Geef ze dan ook een eigen koffer of een gave rugzak. Die mogen ze vullen met hun favoriete hapjes en speelgoed. In een tas gaat niet zo veel en daarom moeten je kindjes keuzes gaan maken. Hierdoor leren ze zelf keuzes te maken en weet je precies welk speelgoed ze het graagst mee willen nemen.

Moet je ze een beetje helpen? Dan zijn reisbordspelletjes, kaartspelletjes, kleurboekjes met potloden (geen stiften in de auto!), een favoriete knuffel altijd een goed idee. Ook badeendjes zijn klein en fijn. Onder de douche, in het zwembad én in het zand. Let er vooral op dat speelgoed makkelijk schoon te maken is en tegen water kan.

Op vakantie met kinderen: wat neem je mee?