Het staat zó schattig, een bedhemel in de kinderkamer. Naast dat het schattig is, staat het ook supertof in het interieur van de babykamer. Het geeft zoveel sfeer en het creëert een geborgen hoekje!

Boven het bedje

Een van de leukste dingen om te doen: de babykamer inrichten. Zo’n bedhemel maakt de babykamer echt af. Jouw kleintje slaapt prinsheerlijk (of prinsesheerlijk) onder zo’n bedhemeltje. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren. Helemaal te stijlen naar jouw smaak dus. Ga je voor een rustige, serene babykamer of toch voor een wat avontuurlijkere met wat donkere en spannendere kleuren. Voor iedere stijl is er een bedhemel te vinden. Konges Slojd: dit Scandinavische merk heeft bedhemetjes in wat gewaagdere kleuren zoals donkergroen en okergeel. Deze hemeltjes zijn gemaakt van …blablabla… en zijn te herkennen aan de sierlijke tassels bovenaan het hemeltje.

Konges Slojd

Dit Scandinavische merk heeft bedhemeltjes in wat gewaagdere kleuren. De behemeltjes van Konges Slojd zijn gemaakt van zachte, dunne mousseline. Dit laat licht door. De ring van het bedhemeltje is 50cm groot en de stof maar liefst 3 meter lang! Er hangen twee speelse kwastjes aan het bedhemeltje.

Meyco

De bedhemeltjes van Meyco zijn gemaakt van polyester. Lekker soepel dus! Hij mag met de hand gewassen en gestreken worden. Dit merkt heeft bedhemeltjes in kleuren als forest green en camel, maar ook in het wit of lichtgrijs. Je kan er dus alle kanten mee op!

JaBaDaBaDo

Gemaakt van enigszins transparante stof. Het is een mix van polyester en katoen. De hoogte is 200 cm en de breedte is 55 cm. De behemeltjes van JaBaDaBaDo mogen gewassen worden op 30 graden. Donkerroze, dusty pink, wit en grijs. Perfect voor een (wat) rustigere kinderkamer!

Liewood

Liewood heeft een bedhemeltje van 100% biologisch katoen, in de kleur stone grey. Daarnaast wordt het bedhemeltje geleverd met een pompom set die ter decoratie aan de hemel hangt. Het wasvoorschrift luidt: verwijder de metalen string voor het wassen en was alleen de stof...

Wigimama

Deze bedhemeltjes zijn gemaakt van een lichte en ademende stof. Dit zorgt ervoor dat de stof heel soepel naar beneden valt. Wigimama gebruikt hiervoor alleen 100% biologisch katoen.

Trend: bedhemeltjes in de kinderkamer, kidsdeco

Zitten er gevaren aan?

Vraag je je af of het wel veilig is, zo’n bedhemel? De consumentenbond heeft een aantal dingen uitgelicht waar je op moet letten! Het advies luidt: het bedhemeltje verwijderen, wanneer jouw baby het kan beetpakken en eraan kan gaan trekken. Als de baby eraan kan trekken, kan het bedhemeltje losraken, op het gezichtje van de baby. Dat gevaarlijk zijn! Wanneer de baby het kan beetpakken kan het ook zo zijn dat hij of zij zichzelf erin kan wikkelen. Dat moeten we natuurlijk niet hebben!

Als tent

Zo’n bedhemel hoeft niet per se boven een babybedje. Je kan het ook gebruiken als tentje. Jouw kleintje kan zich dan helemaal uitleven. Het wordt een waar speelparadijs. De grootste avonturen kunnen beleefd worden is zo’n tent. Waan jezelf in het wilde westen en maak er een indianentent van. Of ga je toch liever voor een gezellig theekransje, met beer en pop, in de tent? Super gezellig toch?! Ook leuk: een slaapfeestje in de tent. Gezellig met z’n alle in en om de tent slapen! Een fijne snack erbij en het feest kan beginnen.

Ook een bedhemel in de kinderkamer? Laat het weten in de reacties!


 [