Wow, het is eindelijk zo ver… Het voelt als gisteren dat je, jouw kind voor het eerst  in je armen droeg. Verliefd naar hem keek en wist, dat je voor altijd van hem zult houden. En nu is hij alweer 1! Dat moet gevierd worden. En groots ook, met een leuke cake smash shoot.

Een wat? Een cake smash is een shoot waarin jouw baby zijn verjaardagstaart helemaal mag aanvallen. Op een goede manier! Spelen met de slagroom, eten van de taart en vooral heel veel lachen, want het is zijn/haar speciale dag! De cake smash is vanuit Amerika overgevlogen naar ons kleine kikkerlandje en mama’s zijn er dol op. Want de eerste verjaardag van je kind is bijzonder. Vandaar dat wij voor jullie 5 top tips hebben voor de perfecte cake smash.

1. Voorbereiding

Kindjes zijn onvoorspelbaar en gevoelig. Je kunt dus niet zomaar eventjes bedenken dat je een cake smash gaat doen. Je wilt natuurlijk een blij, actief kindje op de foto’s. Let dus goed op het slaapritme van je kleintje, heeft hij genoeg slaap gehad? Zorg er ook voor dat er geen afleiding in de buurt is, geen andere kids, of huisdieren etc. Een beetje hulp is altijd handig, iemand die ervoor zorgt dat het kindje niet wegkruipt of leuk in de camera lacht. En maak alvast een sopje klaar. Mocht er een stuk taart op de vloer of bank of dergelijke komen wil je dat er wel graag meteen af hebben.

En wil je de foto’s gebruiken voor de uitnodiging van een verjaardagsfeestje? Plan de shoot dan wel echt 4-5 weken van tevoren in. Genoeg tijd om de foto’s te verwerken en de kaarten te ontwerpen.

5 Tips voor een cake smash op je eerste verjaardag

2. Thuis of in de studio

Dit is nog best een belangrijke stap. Beide keuzes hebben pro’s en cons dus laten we ze even doornemen:

Thuis

Thuis is het voor de baby veilig en vertrouwd. Je hoeft niet ver te reizen en je hebt alle tijd met jouw kind om de perfecte foto’s te krijgen. Zo min mogelijk stress dus! Daarnaast ligt het eraan of je zelf aan de slag gaat met plaatsjes schieten of dat je een fotograaf inhuurt. Als je zelf gaat fotograferen, is het van belang om goed te kijken waar het juiste licht is en of er een plek in huis geschikt is voor de cake smash. Een fotograaf weet natuurlijk alles van het juiste licht vinden en kan zelfs nog wat technologie meenemen om het juiste licht te krijgen. Natuurlijk zit hier wel weer een prijskaartje aan. En die troep van de taart? Die moet je helaas zelf opruimen.

Studio

Er zijn ook fotografen met een eigen studio die helemaal gericht zijn op een gave cake smash shoot. Je moet er even de portemonnee voor trekken, maar je weet zeker dat de kwaliteit en het licht goed zijn op de foto’s. Ook worden de foto’s voor je nabewerkt en krijg je ze picture perfect aangeleverd. En wat ook wel erg fijn is, is het niet hoeven opruimen van de rommel!

3. Decoratie

Qua decoratie beginnen we even bij de basis, want wil je simpele, maar leuke foto’s in de stoel of plaats je je kindje op een doek op de grond? Doe je dat laatste zorg dan voor een neutrale achtergrond. En dan de decoratie! Die kun je uitgebreid vinden bij ons broertje Partydeco.nl. Plaats wat slingers op en honeycombs of tassels om de boel wat op te vrolijken. Gooi confetti op het kleed en vul wat ballonnen met helium, dat klinkt al heel feestelijk hé?

Wil je het niet zó uitgebreid hebben, maar wel feestelijk? Dan kun je voor een leuk cake smash pakket pakket gaan in het blauw of roze. In het pakket zit 1x One Today slinger, 1x feesthoedje, 16 tassels voor een tasselslinger en 5x confetti ballonnen.

Geef er ook een persoonlijk tintje aan door het favoriete speeltje te plaatsen van mini you! Leuk om terug te zien wat zijn/haar favoriete speeltje was.

Cake smash eerste verjaardag

4. Kleding

Let er op dat de kleding niet te veel afleid. Geen drukke panterprintjes of felle kleuren. De foto’s gaan namelijk om de taart en het kindje. Denk liever aan een leuke tutu voor de meisjes of een stoere overal voor de jongens. Of ga voor een shirtje met leuke tekst erop; #babylife. Heb je liever niet zo kliederboel op de kleding, ga dan alleen voor een leuk broekje.

5. Cake smash taart

Bij de taart komt ook best wat kijken, denk bijvoorbeeld goed na over de kleur. Het is namelijk niet erg handig om een bruine of rode taart te nemen en deze kleuren door jouw kleine gegrepen en gegooid worden. Kies dus voor een leuke kleur dat goed past bij de thema van het feestje of je achtergrond! Onthoud ook goed; het is een cake SMASH. Zorg voor de juiste topping, lekker veel crème en slagroom en heerlijk felle kleuren. Het is ook goed om de taart een uur van te voren uit de koelkast te halen, anders is het zo koud voor babylief om met de vingertjes te eten.

Tip: kijk ook bij ons broertje Partydeco.nl voor leuke taartversiering!

Cake smash taart

Fotocredit: Vol Liefde Fotografie - Linsey Beijers

En met deze 5 tips is jullie cake smash een groot succes! Nog meer ideeën of vragen? Let us know below! En heb je ook toffe foto’s van jullie smash? Tag ons op Insta met @kidsdeco.nl

Geef een reactie