Op dit moment zijn de Stapelstein stapelstenen razend populair als het gaat om open-ended speelgoed. Omdat kinderen in elke levensfase op een andere manier ontdekken, leren en spelen, stimuleert het speelgoed van Stapelstein de ontwikkeling van jouw kleintje binnen elke levensfase. Met de stapelstenen kun je onder andere balanceren, leren en spelen. Maar wat maakt Stapelstein zo open-ended? In deze blog leg ik je uit wat voor leuke spellen en activiteiten gedaan kunnen worden met behulp van de stapelstenen van Stapelstein!

Wat is Stapelstein?

Het speelgoed van Stapelstein is open-ended speelgoed dat voor ieder kleintje veel speelplezier biedt! Stapelstein biedt onder andere de stapelstenen en balansborden aan. Al het speelgoed van Stapelstein is gemaakt van waterbestendig gerecycled polypropeen, waardoor het heel licht aanvoelt en je kindje er veilig mee kan spelen. Daarnaast is het speelgoed speeksel-, bijt- en UV-bestendig. Daarnaast zijn de producten van Stapelstein erg duurzaam en gaat het lang mee. Er wordt aangeraden om vanaf één jaar te gebruiken, tot wanneer ze het leuk blijven vinden. Zelfs voor volwassenen kan Stapelstein nog gebruikt worden.

Welke spellen kunnen met Stapelstein stapelstenen worden gespeeld?

De Stapelstein stapelstenen zijn voor ontzettend veel leuke spellen te gebruiken. Welke spellen dit kunnen zijn, lees je nu verder!

De vloer is lava

De Stapelstein stapelstenen kunnen worden gebruikt bij het spel "de vloer is lava". Leg de stapelstenen op de grond neer met een korte afstand tussen elkaar, en daag je kindje uit om de grond niet aan te raken. Breid het parcours uit met wat kussens en andere obstakels en je kindje is er heel de middag zoet mee!

Stapelsteindans

De stapelsteindans is een vervanging voor de stoelendans! Leg de stapelstenen op de grond in een kring neer, en zet een muziekje aan. Op het moment dat de muziek stopt, moet je kindje zo snel mogelijk op een Stapelstein stapelsteen gaan staan of zitten. Haal elke keer een stapelsteen weg, zodat het echt een wedstrijdje wordt en de snelste wint!

Gooispel

Maak van de stapelstenen een gooispel door de holle kant naar boven te draaien. Ga op een afstandje staan en probeer zo veel mogelijk ballen (of iets anders) in de stapelstenen te gooien. Als je kindje wat ouder is, kun je het moeilijker maken door aan bepaalde kleuren een score te hangen. Rood is bijvoorbeeld drie punten en groen is vijf punten. Zo blijft het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk ballen in de juiste kleur stapelsteen te gooien.

Buitenplezier

Omdat de Stapelstein stapelstenen zowel water- als Uv-bestendig zijn, kunnen ze makkelijk worden gebruikt tijdens het buitenspelen. Vul de stapelstenen bijvoorbeeld met water of zand, en gooi het elke keer weer over in een andere stapelsteen. Of gebruik te stapelstenen in het zwembad door zo snel mogelijk naar de juiste kleur te zwemmen.

Tol

Daarnaast kunnen de stapelstenen ook als tol worden gebruikt. Dit is zelfs leuk voor de allerkleinste. Draai de stapelsteen met de holle kant naar boven en laat je kindje erin zitten. Draai vervolgens de stapelsteen rond waardoor het eigenlijk als een soort draaitol wordt gebruikt.

Evenwicht wedstrijd

Je kindje kan ook een wedstrijdje spelen wie het langste op de stapelstenen kan balanceren. Wil je een grotere uitdaging voor je kleintje? Voeg het Stapelstein balansbord toe voor nog mee speelplezier!

Stapelstein twister

Stapelstein twister is ook een leuke bezigheid die makkelijk kan worden gespeeld met de stenen van Stapelstein. Het is heel simpel; er kunnen verschillende opdrachten worden gegeven die je kindje moet uitvoeren. Voet op groen of hand op rood. Uiteindelijk naarmate je kindje ouder wordt, kunnen deze opdrachten steeds moeilijker worden gemaakt voor meer uitdaging!

Wat kun je leren van Stapelstein stapelstenen?

De Stapelstein stapelstenen zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook handig te gebruiken om alvast bepaalde dingen te leren.

Kleurherkenning

De vrolijke stapelstenen kunnen de kleurherkenning van je kleintje stimuleren. Maak er een leuk spelletje of opdracht van door de kleur op te noemen die je kindje moet aanwijzen. Of laat je kindje items in huis zoeken die dezelfde kleur hebben als de kleur van de stapelsteen.

Tellen

Daarnaast stimuleert Stapelstein ook het tellen. Je kindje kan bijvoorbeeld de stenen op elkaar stapelen en vervolgens tellen hoeveel er opgestapeld zijn.

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen met Stapelstein en of jullie nog andere leuke spelactiviteiten hebben met Stapelstein! Laat het weten in de reacties.