Namen zijn enorm trendgevoelig. Ze blijven kort en krachtig in 2020. Domineren dezelfde meisjesnamen weer de top 10? Of is er een nieuwe trend opkomst? Je kan het hier lezen!

Dit blijft hetzelfde

Korte en krachtige namen blijven het goed doen in 2020. Dit is al een aantal jaren zo. Dit geldt niet alleen voor meisjes, maar ook voor jongens. Wat houdt een korte en krachtige naam in? Deze namen bestaan uit drie tot vier letters en hebben niet meer dan twee lettergrepen. Voor korte en krachtige meisjesnamen kom je dan vaak uit op afkortingen. Denk hierbij aan Lot i.p.v. Lotte of Juul i.p.v. Julia. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen. ?

Een naam met betekenis

De betekenis en herkomst van een naam blijft zeker een ding in 2020. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de grote variatie in namen en afgeleide namen. Soms is de naam zo ver afgeleid of verkort, dat je het haast niet kan achterhalen waar de naam nu precies vandaan komt en waar ‘ie voor staat, want betekend Saar hetzelfde als Sara of Noor hetzelfde als Nora? Aanstaande ouders willen dit graag van tevoren weten.

Voorspelling en betekenis

Volgens 24Baby wordt Mila de meest gegeven meisjesnaam van 2020. In 2019 kregen al 671 meisjes deze naam mee. Mila is afgeleid van Slavische namen die het element ‘milu’ bevatten, dit betekent ‘geliefd’. In Hongarije komt deze naam ook voor. Hier in de variant Emilia of Camilla. Emilia betekent zacht en vriendelijk, terwijl Camilla staat voor ‘dienaren in de cultus de Kureten, de beschermers van Zeus en Rhea.’ In Italië is ‘mila’ een woord en het betekent ‘duizend’.

Populairste meisjesnamen 2020, kidsdeco

Dubbele voornaam
Een dubbele voornaam wordt steeds populairder. Met name bij meisjes is een samengestelde naam echt in opkomst. Denk hierbij aan namen met ‘Mae’ of ‘Roos’, zoals: Britt-Mea of Ivy-Rose.

Eindig met een -a
Het is al een tijdje een ding: meisjesnamen die eindigen op de letter -a. Steeds meer namen die eindigen op een -a komen in de top 100 terecht.

Dé top 10 voor 2020

1. Mila / Myla

2. Emma

3. Tess

4. Julia

5. Sophie

6. Noor

7. Elin

8. Zoë

9. Yara

10. Nora / Norah

Andere opkomende populaire meisjesnamen zijn: Bo, Merel, Lynn, Nova, Feline, Filou, Isa en Fenna.

Hebben jullie al een naam voor jullie kleine meid? Laat het weten in de reacties!