Zo. Veel. Kleuren… je krijgt er bijna keuzestress van, al die kleuren. Welke kleuren zijn helemaal 2020 voor in de babykamer? Hoe combineer ik ze? Hieronder de musthaves!

Shades of blue

Chinese Porcelain, dit is de trendkleur van 2020 als wij Histor moeten geloven. Ik geef ze hierin geen ongelijk. Deze kleur is een prachtige mix van kobalt- en inktblauw. Deze diepe en krachtige blauwtint wordt geassocieerd met balans en stilte. Wat wil je nog meer in de kamerkamer?

Verschillende merken hebben zich door deze fijne kleur laten inspireren. Zo heeft Liewood de kleur Blue Wave in haar collectie opgenomen en heeft Little Dutch een Pure Blue lijn.

Zo verwerk jij donkerblauw in het kamertje!
Je kan er voor kiezen om één muur helemaal in het blauw te schilderen en de rest in een rustigere kleur. Dit creëert een mooi effect en zorgt hierdoor maak je de kamer niet gelijk te donker. Alle muren in het blauw kan natuurlijk ook, maar dat zou ik alleen doen als het een wat grotere kamer is en als je meubels en accessoires een lichte en rustige kleur hebben. Dit zorgt namelijk voor een mooi contrast en houdt het rustig.

Naast de muur verven kan je natuurlijk ook helemaal los gaan met leuke accessoires in deze kleur. Zo kan je de basis rustig houden en het blauw gebruiken in de accenten.

Musthave kleuren voor in de kinderkamer, kidsdeco

Sea Blue

Sea Blue, dat klinkt toch heerlijk zomers? Deze fijne kleur is ideaal voor in de kinderkamer, kan goed gecombineerd worden en is zowel stoer als schattig. De items van Liewood zijn hier het perfecte voorbeeld van! Zij hebben een Sea Blue collectie ontworpen die perfect past in de pastel trend van 2020.

Zo verwerk jij Sea Blue in het kamertje!
Sea Blue is een fijne zachte kleur die je makkelijk kan combineren met hardere donkere kleuren. De kleur zorgt voor rust in de kinderkamer en is lekker licht, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat het te donker wordt. Tegenover de kleur kan je gave sprekende kleuren zetten, zoals terracotta of mustard, hierover later meer!

Musthave kleuren voor in de kinderkamer, kidsdeco

Thinking green

Een natuurlijke kleur zoals groen geeft rust en warmte. Met deze kleur haal je namelijk een stukje van buiten naar binnen. Vreemd is het niet, dat je deze kleur dit jaar veel terug gaat zien. De kleur Faune Green is voornamelijk nu één van de populairste kleurtjes. Dit omdat het niet te schreeuwerig is, maar je kan er wel een mooie statement muur mee maken.

Zo verwerk jij Faune Green in het kamertje!
De kleur faune green is heel goed te combineren! Het past fantastisch bij o.a. mustard, sea blue en blue wave. Deze kleur is zowel rustig als stoer. Het kan voor beide doeleinden gebruikt worden. Deze kleur is ook erg leuk op één muur, de andere muren zou ik dan in een lichte tint laten.

Musthave kleuren voor in de kinderkamer, kidsdeco

Back to earth

Aarde kleuren en tinten zijn helemaal terug van weggeweest! Beetje bruinig, beetje roodachtig. Het kan allemaal in een kinderkamer. Terracotta is een goed voorbeeld van een mooie aardekleur in het interieur van de kinderkamer.

Zo verwerk jij Terracotta in het kamertje!
Deze kleur heeft een erg warme uitstraling. Een andere mooie warme kleur is mustard, deze gaan dan ook goed samen. Het is ook leuk, om meer contrast te bieden, om wat koudere kleuren als Blue Wave of Sea Blue er tegenover te zetten. Dit kan je doen met verschillende accessoires en gebruiksvoorwerpen.

Musthave kleuren voor in de kinderkamer, kidsdeco

Mustard for hot looks

Een kleur gerelateerd aan voedsel, wij houden er van! Een mooi voorbeeld hiervan is mosterd, mosterd is zowel een lekker ingrediënt in de keuken als een mooie kleur voor het interieur.

Zo verwerk jij Mustard in het kamertje!
Een mosterdkleurtje doet het erg goed in de kinderkamer. Deze kleur voegt wat sfeer en gezelligheid toe. Ook mosterd is een warme kleur, net als terracotta. Om wat tegengas te geven, kan je er wat blue wave of faune green accessoires bij zetten. Dit geeft een mooi evenwichtig beeld en een fijne uitstraling.

Musthave kleuren voor in de kinderkamer, kidsdeco