Je kan er nooit genoeg van in huis hebben: slabbetjes. Ze zijn voor al het geklieder en geknoei gemaakt. De slabbetjes zijn er in verschillende varianten. Maar wat zijn de állerleukste? 

Siliconen slabbetjes

Het Zweedse merk Mushie & Co is met zijn siliconen slabbetjes super trendy! Vanwege het materiaal veeg je zo de viezigheid van het slabbetje af. Pluspunt: ze kunnen in de vaatwasser! De slabben zijn gemaakt zonder gebruik van schadelijke stoffen. Natuurlijk erg fijn voor jouw kleine. Done by Deer heeft ook vier siliconen slabbetjes, deze zie je hieronder. Super leuk! De siliconen slabbetjes hebben aan de onderkant een opvangbakje dat de meeste kruimels en etensresten zal opvangen. De slab van Mushie & Co is te verstellen in 4 maten en van Done by Deer in 7 maten.

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Slab met lange mouwen

Krijgt jouw kindje het elke keer voor elkaar om toch vies te worden? Zonde van die mooie kleertjes! Het is tijd voor het zware geschut: slabben met lange mouwen! Done by Deer en Liewood hebben beide een paar leuke prints om uit te kiezen. Er is een wonder voor nodig om je kleine nu nog vies te krijgen.

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Slabbetjes met touwen

Een slab met touwtjes is ideaal want je kan ‘m op jouw gewenste manier vast maken. En Liewood heeft het nóg fijner gemaakt, want ze hebben ontzettend leuke prints ontworpen! Onze favoriet zijn de panterprint designs. Maar je kan ook gaan voor iets heel anders: een badstof slabbetje! Deze zijn gemaakt van biologisch katoen. Welke je ook kiest; ze mogen allebei de wasmachine in!

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Kwijlslab

Een kwijlslab is niet bedoeld voor tijdens het eten, maar om de kleertjes van je baby droog te houden. Dit is dus voor de allerkleinsten die nog kwijlen! Super handig! Je maakt de slabben vast door middel van een drukknop die je kan verstellen op drie verschillende standjes.

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Slabbetjes met klittenband

Naast de kwijlslabben, worden alle andere slabbetjes van Elodie Details vast gemaakt met klittenband en Done by Deer heeft er ook een paar. Klittenband is super makkelijk en daardoor heel fijn om te gebruiken. Je hebt de slab zo om! De slabbetjes hebben ook een klein opvangbakje. De klittenband is overigens gemakkelijk schoon te vegen. Je kan echt de show stelen met de sierlijke slabbetjes van Elodie Details door de kraagjes en “wings”. Voor de aapjes onder ons hebben ze nog een speciaal aap slabbetje. Super cute! Houd je liever van drukknopjes? Neem dan een kijkje bij de collectie van Cam Cam Copenhagen!

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Slabbetjes met elastiek

Done by Deer heeft duidelijk de meeste soorten slabbetjes. Tot slot hebben ze ook nog iets wat ook net zo fijn en makkelijk werkt als klittenband: elastiek! Het voordeel van elastiek ten opzichte van klittenband is dat de slabbetjes over het hoofd moeten. Ze raken niet los als je eraan trekt, en dat is bij klittenband wel vaak het geval.

De leukste slabbetjes, kidsdeco.nl

Wat is jouw ideale slab?