Als de kleine in de buik zit, wil je misschien niet aan heel de wereld gelijk de naam verkondigen dus is een koosnaampje in het leven geroepen. Ook na de geboorte noem je je baby of kind weleens anders dan zijn of haar eigen naam. Wij vroegen het aan onze volgers en we hebben de leukste koosnaampjes hieronder benoemd! Zit jouw koosnaampje ertussen?

Dit zijn de zeven meest genoemde koosnaampjes. Welke zijn het meest populair?

Aapie/aapje

We kennen het diertje allemaal wel: de aap! Dit leuke diertje is meerdere keren in onze reacties voorbij gekomen. Wij snappen het wel, want zeg nou zelf: het zijn toch ook net kleine aapjes?!

Muisje

Muisje of Mousey of Kleine Muis bleek ook erg populair te zijn onder onze volgers. Misschien niet zo gek, want muisjes zijn klein en onze kleine baby’s ook!

Toetie

Wat is een toetie? Geen idee, maar dat is wel de bijnaam die we kiezen voor ons kleine kindje. Eigenlijk een vrijwel nietszeggend woord, maar onmisbaar in dit rijtje want dit is zeker een favoriet!

Boefje

Boefje! Hopelijk niet echt, maar we noemen onze kleine wel graag zo. Met allerlei variaties van dien, zoals Boef, Kleine Boef en Boefie.

Koekje/koekie

Je kleine is zo schattig… Je kan ‘m bijna wel opeten! Niet echt natuurlijk, maar misschien komen daar de voedsel koosnaampjes vandaan. De meest populaire daaronder zijn Koekje en Koekie. Te lief!

Patatje

Yay! Wij houden van patat, maar we houden nog meer van ons Kleine Patatje of Schatje Patatje. Dit koosnaampje heeft minder aanhangers als Koekje, maar heeft nog steeds een redelijk grote fan base.

Popje/poppie/poppemie

Tot slot de overduidelijke winnaar van dit rijtje: Popje (of een variatie daarop). Popje is de naam die het meest wordt gebruikt onder onze volgers!

De volgende namen zijn té leuk om niet te noemen. Is jouw koosnaampje een honorable mention?

Draakje

Wij zijn dol op dit lieve naampje! Maar laten we hopen dat ons kleintje niet echt vuur uit spuwt, er komt al genoeg de andere kant uit!

Mowgli

Wie kent Mowgli nog? Mowgli is van The Jungle Book! Deze naam vinden wij ook erg bijzonder.

Garnaal

Eén keer genoemd met als reactie erbij: “Mijn vader noemt ‘m Garnaal, omdat ze in week 6 daarop lijken.” Origineel!

Spruitje

Deze gevreesde groente is twee keer genoemd. Spruiten vinden veel mensen niet lekker, maar ze zijn wel super schattig om als koosnaampje te gebruiken.

Blije Appelflap

Té leuk om niet te noemen. Deze naam sprong er meteen uit!

Wat we hiervan geleerd hebben? Een koosnaampje is niet heel moeilijk om te creëren. Kies een leuk diertje of (lekkere) snack uit en maak hier een verkleinwoord van. That’s it! 😉

Wij vinden het heel leuk!

Voor alle mommy’s to be: welk koosnaampje vind jij het leukst?