Magnetic tiles zijn op dit moment erg populair onder het open-ended speelgoed. Dit speelgoed brengt urenlang grenzeloze creativiteit, plezier en ongestructureerd spel tot leven. Niet alleen is het geweldig om mee te spelen, het helpt je kindje tegelijkertijd ook bij de ontwikkeling van wiskundige, wetenschappelijke, ruimtelijke en tactiele vaardigheden. Kortom, het perfecte speelgoed voor je kleintje met eindeloos veel speelplezier! Maar hoe zit het precies met de verschillen van deze twee bekende merken Connetix Tiles en Magna Tiles? Dat lees je in deze blog!

Wat is het?

Magnetic tiles zijn transparante, dunne plastic plaatjes met magneten erin die kindjes in zowel 2D – als 3D-vormen kunnen bouwen. Het is erg populair als het gaat om open-ended speelgoed. Niet alleen omdat het leuk is om mee te spelen, maar ook omdat het bijvoorbeeld de cognitieve ontwikkeling, het ruimtelijk inzicht en de fijne en grove motoriek stimuleert. Daarnaast helpt het kinderen om kennis op te bouwen rondom wetenschappelijke en wiskundige concepten.

De twee meest populaire merken als het gaat om magnetic tiles, zijn “Connetix tiles” en “Magna tiles”. Beide merken zijn met elkaar te combineren, waardoor er eindeloze combinaties mogelijk zijn. Echter zitten er wel wat verschillen tussen de merken. Wat de verschillen en overeenkomsten precies tussen deze twee merken zijn, zullen nu worden toegelicht.

Magneetkracht

Het eerste verschil tussen de twee merken is de magneetkracht. De magneetjes van Magna tiles zijn zichtbaar kleiner dan de magneetjes van Connetix tiles. Daarnaast is het ook bekend dat Connetix tiles een sterkere magneetkracht heeft dan Magna tiles. In de praktijk merk je hier echter niet heel erg veel van.

Gewicht

De grotere magneetjes van Connetix tiles maken de magneetsteen ook een klein beetje zwaarder dan de magneetstenen van Magna tiles. Ook hier is het verschil in de praktijk minimaal. Echter is het formaat van de magneetsteentjes wel bij beide merken precies hetzelfde. Vandaar dat het ook leuk gecombineerd kan worden met elkaar.

Kleur

Als het gaat om kleur, zijn er wel duidelijke verschillen te zien tussen de twee merken magnetic tiles. Het eerste merk, Connetix tiles, heeft een combinatie tussen trendy pastel kleuren en felle kleuren. Het tweede merk, Magna tiles, maakt daarentegen alleen gebruik van de felle kleuren. Ook is er een klein verschil te zien in designs tussen beide merken. Dit is verder niet storend en valt ook bijna niet op.

Materiaal

Beide merken zijn erg duurzaam en van goede, stevige kwaliteit. Zowel de Magna tiles als de Connetix tiles zijn gemaakt van ABS-kunststof en zijn vrij van ftalaten, BPA, PVC en latex. 

Inhoud

De inhoud van beide merken is ook verschillend. Bij de verpakking van Connetix tiles krijg je er bij de meeste sets een inspiratieboekje bij. Bij Magna tiles is dit bij geen enkele set het geval.

Ook zijn de thema's bij beide sets verschillend. De thema's bij Connetix tiles zijn wat breder en algemener. Denk aan een knikkerbaan en een geometrisch thema en een racebaan. Magna tiles heeft meer specifieke thema's als jungle, safari en dino's. Dit zorgt wel weer voor diversiteit en nog meer speelplezier!

Prijs

Het laatste verschil zit hem in de prijs. De verschillende sets van Magna tiles zijn aanzienlijk goedkoper dan de sets van Connetix tiles. Voor een set van Magna tiles met 100 stukjes betaal je €99,00. Maar voor een set met dezelfde hoeveelheid stukjes betaal je voor Connetix tiles €109,95. Echter krijg je hier wel een inspiratieboek en een bewaarzakje bij.

Wat vinden jullie van het open-ended speelgoed van Connetix tiles en Magna tiles? Laat het weten in de reacties!