Poppie Toys is een nieuw merk in ons assortiment. Ken je het nog niet, dan is dat dus ook niet zo gek! Wil je meer weten over dit nieuwe merkje, lees dan vooral verder en kom te weten waarom wij er zo weg van zijn.

Get to know them

Poppie Toys ontwerpt en produceert speelgoed voor jonge kinderen. Ze gebruiken milieuvriendelijke en verantwoorde materialen. De collectie bestaat uit zorgvuldig ontworpen producten, elk gemaakt van 100% natuurlijk rotan. Niet alleen bedoeld voor zinvol spel, maar ook om er geweldig uit te zien in een stijlvol interieur.

Geschiedenis

Poppie Toys komt uit Australië. Poppie Toys is gemaakt om milieuvriendelijk speelgoed op de markt te brengen waar veel verbeelding en fantasie bij komt kijken. Dat vinden zij heel belangrijk. Hun slogan is dan ook: toys for pure imaginations.

Behind the brand: Poppie Toys, kidsdeco.nl

De naam

Waar komt de naam Poppie Toys vandaan? Toys kennen we allemaal wel en het pakt meteen de kern aan: speelgoed! En Poppie dan? Dit woord heeft een leuke twist; het heeft een Nederlandse referentie! Hoe tof is dat? Dit is wat er op hun website staat:

Poppie

 /’päpē/

Derived from the Dutch word for little doll. An endearingly sweet or pretty child or young girl (often used as an affectionate form of address).

Maar wij interpreteren Poppie op twee manieren. Niet alleen gericht op kleine kinderen, maar ook op daadwerkelijk: poppen! Veel van het speelgoed van Poppie Toys zijn namelijk ook poppen accessoires, zoals poppenbedjes en poppenwiegjes. Te cute!

Filosofie

Poppie Toys is gemaakt vanuit een sterk geloof:

“We strongly believe that young kids do not need the overstimulation of computers or more (plastic) close-ended toys.”

Poppie Toys zegt hierover dat kinderen tijd en ruimte moeten krijgen voor open spel. Dat is volgens hen een van de belangrijkste dingen die ouders kunnen doen om kinderen op te voeden die gelukkig, veerkrachtig en klaar en bereid zijn om te leren.

Behind the brand: Poppie Toys, kidsdeco.nl

Musthaves van Poppie Toys

Welke items zijn echt een musthave?

  1. Rotan hobbelpaard
  2. Rotan stokpaard
  3. Rotan poppenwiegje met matrasje geel

Benieuwd naar het hele assortiment? Neem een kijkje in de collectie van Poppie Toys.