Hevea is de toekomst! Ze streven namelijk naar een betere wereld met zo min mogelijk plastic erin. Daarom zijn al hun producten gemaakt van natuurrubber; super veilig voor jouw kindje en goed voor het milieu!

Get to know them

“HEVEA is now an answer”

Dat is een kreet van Hevea die steeds weer terugkomt in hun verhaal. Hevea is begonnen met de vraag: is er geen alternatief? De vele plastic kinderspeeltjes waren niet juist volgens de oprichtster Teresa Hoffeldt. Dat moest anders. En het is nu anders met Hevea! Hevea gebruikt natuurrubber: het materiaal is duurzaam en milieuvriendelijk. Zij hebben als eerste ter wereld speentjes van natuurrubber gemaakt! Deze zijn in talloze kleurtjes: geel, blauw, roze, wit, groen, zalmoranje en grijs! Hevea streeft naar een betere wereld en vindt daarom hergebruik, recycle en upcycle erg belangrijk. Dit zijn allemaal dingen die zij zelf toepassen!

Geschiedenis

Teresa werd moeder en ze begon zich af te vragen of de spullen waar ze haar kindje mee omringde wel goed waren. Er was zoveel plastic! Ze merkte dat ze op zoek was naar een alternatief voor plastic. Toen ze zag dat natuurrubber zoveel te bieden had, wist ze dat ze haar alternatief gevonden had. Dit is iets waar ze zonder bij na hoef te nadenken aan haar dochter kan overhandigen.

Behind the brand: Hevea

De naam

Hevea komt van de naam Hevea Brasiliensis. Dat is de Latijnse naam van de boom waar het natuurrubber vandaan komt die als basis wordt gebruikt voor alle producten.

Filosofie

Plastic is passé, natural is now

Natuurlijk rubber vervangt heel veel plastic. Daarnaast wordt het ook op natuurlijke wijze hergebruikt. Hevea biedt hiermee de mogelijkheid om een betere fingerprint te maken.

Great design & natural materials

De ontwerpfilosofie van Hevea is Deens: het samenvoegen van een mooi design en een duidelijke functionaliteit. Dit houden ze vast bij het ontdekken en ontwikkelen wat Hevea nog meer te bieden heeft.

Behind the brand: Hevea

Musthaves van Hevea

Welke items zijn echt een musthave voor jouw kleintje?

  1. Fopspeen duck
  2. Fopspeen watermelon
  3. Bijtring
  4. Badeend

Benieuwd naar het hele assortiment? Neem een kijkje in de collectie van Hevea!