De babykamer van je kleintje is misschien wel de belangrijkste kamer in huis. En hoe leuk is het als er een thema aan vasthangt? De jungle babykamer is tegenwoordig een favoriet voor velen. Dat is ook niet gek, want met zo'n thema kun je helemaal je creativiteit erin kwijt. Maar waar moet je nu eigenlijk beginnen zonder dat het er rommelig uit gaat zien? In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe jullie een perfecte babykamer voor je kleintje kunnen creëren!

Stap 1: Bepaal de kleur van de muren

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste stap in het gehele proces: het bepalen van de kleur van de muren. Bij het thema "jungle" wordt al snel gedacht aan de kleur groen. Denk hierbij aan mooie tinten zoals lichtgroen, donkergroen of salie-groen. Maar juist een combinatie met lichtbruine tinten kan een perfecte combinatie zijn voor als je toch nog een neutrale kant wilt behouden.

Stap 2: Een bedhemeltje

Een bedhemel is toch vaak dé eyecatcher van elke babykamer. Ga daarom ook voor een wat rustigere kleur in plaats van een felle, uitgesproken kleur. Op deze manier lijkt de jungle babykamer minder vol en is er nog ruimte over voor wat drukkere accessoires!

Stap 3: Vloerkleden

Breng vervolgens wat speelsheid in de babykamer door gebruik te maken van een vloerkleed jungle. Een vloerkleed geeft gelijk een gezellig en knus gevoel in de ruimte, en dat is natuurlijk waar je voor wilt gaan! Deze mag overigens wel wat drukker zijn, omdat de basis nu rustig is.

Stap 4: Voeg bamboe toe

Bamboe is een materiaal dat echt in het teken staat van babykamer jungle. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bamboe hanglamp of voeg een bamboe wandrek toe. Het is een natuurlijk materiaal met een neutrale kleur dat bij vrijwel elke andere kleur past. Daarnaast is het ook erg tijdloos. Klaar met het jungle thema? Dan kun je de bamboe items gewoon hergebruiken in het volgende kamertje!

Stap 5: Muurstickers

Decoreer de babykamer van jouw kleintje helemaal in het jungle thema door middel van muurstickers. Het leuke aan de muurstickers is dat je ze zelf kunt personaliseren naar jouw eigen smaak. Het geeft een unieke toevoeging aan de kamer van je kleintje!

Stap 6: Voeg accessoires toe

Geef de jungle babykamer een finishing touch door het toevoegen van accessoires. Accessoires zullen de babykamer helemaal afmaken. Denk aan de kleine dingen zoals deurknopjes of wandhaken, of ga voor knuffels in het thema jungle. Decoreer het naar je eigen stijl en maak de jungle babykamer helemaal af!

Foto credit: Pinterest