Rotan is terug van weggeweest! Na de hype in de jaren ’90 maakt rotan zijn comeback. Het is terug en hipper dan ooit. Veel mamabloggers zie je voorbij komen met hun perfecte kinderkamers, waarvan jij denkt: dat wil ik ook! Hun geheim: rotan in de kinderkamer!

Rotan all the way

Rotan behoort tot een van de palmachtige plantensoorten. Het materiaal komt uit het gebieden met tropische regenwouden en is sterk en stevig. Het perfecte materiaal dus om meubels en andere leuke items van te maken! Rotan is helemaal hip en door de neutrale kleur van het materiaal past die perfect in de kinderkamer. Bovendien zorgt rotan direct voor een boho en vintage feel.

Wiegje

De perfecte basis van jouw kinderkamer is natuurlijk het bedje. Het is daarom belangrijk dat je een mooi item kiest waarmee je een statement maakt. Het rotan kinderwiegje van Childhome is hier een goed voorbeeld van. Dit wiegje is een echte eyecatcher, dankzij het boho design.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Vanaf een jonge leeftijd is het goed voor de kleine om zichzelf te zien in de spiegel, zo kan hij/ zij kennis met zichzelf maken op een leuke en speelse manier. Met een mooie rotan spiegel kan je dit stimuleren op een trendy manier, want met de fondi spiegel van Childhome tover je een saaie muur om in een waar feestje.  De muur kan je vervolgens verder pimpen met twee kleinere rotan spiegeltjes in het wit en naturel om er een mooie verzameling van te maken.

TREND VAN DIT MOMENT: ROTAN IN DE KINDERKAMER

Rotan musthaves

Echte rotan musthaves die je niet kan vergeten bij het inrichten zijn de hanglamp en het krukje van Kids depot. Zo staat de hanglamp super leuk in de kinderkamer, door de natuurlijke kleur is de lamp makkelijk te combineren. Hetzelfde geldt voor het krukje. Deze past dankzij de witte kleur feilloos bij de witte binnenkant van het wiegje.

Ook het wandrek van Childhome kan niet achter blijven. Dit rek kan je bijvoorbeeld boven de commode hangen, zodat je alle zalfjes, lotions etc. op een stylish manier kan presenteren.

TREND VAN DIT MOMENT: ROTAN IN DE KINDERKAMER

Het totaalplaatje

Dankzij de neutrale kleur van rotan is het super makkelijk te combineren met andere te gekke statements voor in de kamer. Wat goed bij de rotan meubeltjes matcht, zijn aquarel illustraties. Neem bijvoorbeeld de dieren illustraties van Sophie de Ruiter. Zo passen de alpaca, cheetah en giraf perfect in het rotan kleurenpalet.

TREND VAN DIT MOMENT: ROTAN IN DE KINDERKAMER

Naast neutrale kleuren is rotan ook uiterst geschikt voor de leukste printjes. Zo past het natuurlijke materiaal feilloos in een tropisch thema. De donkere groentinten en de natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het lijkt dat jouw kleine zich bevindt in een ware jungle. Musthave items in combinatie met rotan zijn daarom de Tiny Tropics hydrofiele doeken en de dekbedovertrek. Wat ook niet kan ontbreken zijn de mega furry friends van Childhome. De grote giraf (135 cm) en olifant (60 cm) zijn trendy en hebben een hoog knuffelgehalte. In combinatie met rotan krijg je echte jungle vibes, dus ze passen perfect in een tropische kinderkamer.

Dankzij het makkelijke en eenvoudige design is rotan super makkelijk te combineren met andere prints en kleuren. Heb jij al een rotan item in de kinderkamer? Laat het ons weten in de comments.

TREND VAN DIT MOMENT: ROTAN IN DE KINDERKAMER