Okergeel is dé trendkleur van dit moment! Het wordt regelmatig gecombineerd met donkerblauw. Wil jij deze kleur in jouw kinderkamer? Wij geven tips hoe je dit het beste kan realiseren. Lees snel verder!

A pop of colour

Okergeel kan je op verschillende manieren terug laten komen in de kamer. Wil jij het terug zien in de details? Of ga jij voor een grote eyecatcher? Alle manieren komen aan bod!

Verven maar!

De eerste stap van een kamer make-over zijn de muren een kleurtje geven. Bepaal zelf hoeveel kleur je wilt gebruiken. Kies jij voor één accent muur, alle muren geel of voor behang met een printje? Extra tip: maak een leuk design op de muur door met afplaktape stukken af te tapen. Daarna is het alleen een kwestie van binnen de lijntjes verven en tadaaa! Super leuke figuurtjes op de muur! Op deze manier zou je ook bergen kunnen maken. Dit zie je veel op Pinterest voorbij komen en dit is super simpel om na te maken. Vanaf de grond tape je een paar grote driehoeken naast elkaar in verschillende groottes. Verven maar en je bent klaar! Okergeel is écht een knalkeur, dus kleuren als wit en lichtgrijs zijn mooi om het mee te combineren. Hierdoor houd je de rest rustig, maar heb je toch nog een pop of colour.

Inrichting

Nu de muren zijn gedaan, gaan alle spullen erin! Als je erg rustig bent gebleven op de muren dan is het leuk om de kledingkast ook een okergeel kleurtje te geven! Verder is het een principe van steeds een kleine touch of yellow geven aan de kamer. Zoals een gele haak aan de muur om een tasje aan te hangen. Of een geel knuffeltje of kussen op bed. Geel is ook mooi met natuurlijke materialen, zoals hout, riet of rotan. Gelukkig zijn hier genoeg leuke items van te vinden! Het houten poppenhuis wordt vast erg geliefd en in de andere hoek van de kamer zet je een rieten boodschappenwagentje. Hier stop je de knuffelverzameling in van je kleintje of leuke leesboekjes.

Voelt de kamer nog erg leeg aan? Dan kan een kleed de uitkomst zijn! Etnic Ocher van Tapis Petit is een groot wit kleed met zwarte en okergele details. Perfect! Een bedhemel kan de kamer helemaal compleet maken. Het voelt gelijk knusser aan. Voor de allerkleinsten is er een mobiel om boven het bedje te hangen. Super leuk!

Trend: okergeel in de kinderkamer, kidsdeco

Speelgoed

Houten speelgoed is perfect voor jouw kindje! Veilig en mooi. Zoek je naar okergele items? Ga dan voor knuffeldoekjes, knuffels, speenkoorden en rammelaars. Houdt je kindje van kleuren? Stop alle stiften en potloden weg in een mooie kattenetui van Liewood!

Extra tips

Is je kindje nog heel klein? Dan is een mooie combo voor jouw okergele kamer een Olli Ella verschoonmand met een okergele katoenen inleg. Hier maak je natuurlijk mega insta worthy foto’s van! Heeft jouw kindje veel kleine, losse spulletjes rondslingeren, zoals haaraccessoires, en weet je niet waar je het kwijt kan? Gebruik dan de toilettas van Liewood. Hij heeft een okergele touch met een pompon aan de rits. De tas is omkeerbaar, dus als je toe bent aan afwisseling is dit ideaal! Binnen no time heb je weer een nieuwe tas!

Trend: okergeel in de kinderkamer, kidsdeco