Al 50 jaar zijn de Deense fopspenen van Bibs een troost voor duizenden baby’s. Bij het ontwerpen is goed gekeken naar veiligheid, maar ook functie en is daarom de favoriet van menig moeders met een kleintje van 6 tot 18 maanden. De Bibs fopspenen hebben heel Denemarken overgenomen en we zien ze nu ook verschijnen in Nederland!

Veilig ontwerp

De Bibs speentjes zijn een echte musthave voor de beste zorg van jouw kleintje. Ze zijn namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn 100% BPA vrij,daarmee voldoen ze ook aan de aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400. Het schild is gemaakt van polypropyleen en de ronde vorm en de grootte is zo ontworpen dat het van het gezicht van de pasgeboren baby afwijkt en de huid niet irriteert. De speen is ontworpen en gemaakt in Denemarken met als doel dat de speen de baby het meest laat denken aan een tepel om de zuigreflex van de baby te ondersteunen. Als de fopspeen per ongeluk te ver in de mond van de baby komt, kun je de speen er zachtjes weer uit halen. Door de drie gaten in het schild kan de baby niet stikken.

De Bibs spenen zijn er in verschillende maten:

  • 0-6 maanden
  • 6-18 maanden
  • 18+ maanden

Kleurrijke sets

De fopspenen zijn er in de kleurensets:

kleuren bibs

Hoe gebruik je de fopspeen?

Voordat je de fopspeen van BIBS gebruikt dien je ze 5 minuten in kokend water te leggen. Als het speentje is afgekoeld kan het water uit de speen gedrukt worden, enig water dat overblijft is niet schadelijk voor de speen. Controleer de speen wel goed voordat je hem aan je baby geeft op stof of vuil.

Spoel speentjes dagelijks af, want baby’s houden van spelen en gooien en dus ook met hun speentjes. Ze belandden op de grond en worden weer vuil. Voor extra veiligheid en zekerheid moet je de speen regelmatig uitkoken en maandelijks vervangen. Erosie van het natuurrubber is namelijk mogelijk en de veiligheid van een speen neemt dan sterk af. Ook is het beter om de speen niet in de magnetron of vaatwasser te doen, omdat dit het natuurrubber aantast.

Bekijk hier het assortiment van de Bibs fopspenen.