Wat gaat de tijd toch snel; jouw kleine baby (binnenkort) 1 jaar. Na 12 maanden zou jouw kleine dreumes de eerste stapjes gaan zetten en is het tijd om te beginnen aan een nieuwe ontdekkingsreis. Speelgoed speelt hierin een grote rol, maar welke producten prikkelen jouw kleine zijn vaardigheden?

Welke vaardigheden bezit mijn kindje nu?

Voordat je gaat kijken naar wat het beste speelgoed is, is het belangrijk om te weten wat jouw kleine nu kan en begrijpt. Zo kan jouw 12 maanden oude kindje:

  • Dingen nadoen die jij doet, zoals telefoneren.
  • Affectie tonen door te lachen, knuffelen en kusjes te geven.
  • Een deel begrijpen van wat jij zegt.
  • Dingen opzijschuiven om bijvoorbeeld iets anders te pakken.
  • Geluidjes maken in de taal die hij/zij kent.
  • Begrijpen wat jij doet.

De bovenstaande punten zijn uiteraard richtlijnen en de ontwikkeling van ieder kindje is anders. Kijk daarom goed naar wat jouw kleintje van de bovenstaande dingen al kan en waar nog meer aandacht voor nodig is.

10x Geschikt speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Door de vaardigheden die jouw kleine bezit verder te ontwikkelen en uit te breiden, kan je speelgoed gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld motorische handelingen zoals lopen, voorwerpen oppakken en tillen stimuleren met speelgoed.

Om een goed beeld te geven van welk speelgoed hieraan bijdraagt heb ik een aantal producten geselecteerd, die jou en je dreumes helpen tijdens deze ontdekkingsreis!

1. Speelgoed voor loopvaardigheid

Tussen de 10 – 18 maanden zal je gaan zien dat jouw kleine zich aan van alles gaat proberen op te trekken en hier en daar een stapjes gaat zetten. De interesse om van kruipen naar lopen te gaan wordt ontzettend groot.

De meeste kindjes durven al wat stapjes te zetten maar vinden zelfstandig lopen, toch een beetje eng. Met speelgoed kan je langere afstanden lopen goed stimuleren. Zo kan je met bijvoorbeeld een poppenwagentje jouw kleine een kleine “route” laten lopen, door jouw dreumes achter een karretje te zetten en zelf een halve meter verder te gaan zitten en de kleine aan te sporen om jouw kant op de lopen, enzovoort. Tijdens het lopen kan je jouw kindje gelijk nieuwe woordjes leren zoals: stoppen, lopen, vooruit, achteruit, kom etc.

Het beste speelgoed om de loopvaardigheid mee te stimuleren:

Houten Poppenwagen van Kids Concept

Deze houten poppenwagen ziet er mooi uit en helpt jouw kleintje ook nog eens bij de eerste stapjes! Verder is de poppenwagen gemaakt van duurzaam materiaal.

Houten Wandelwagen van Kids Concept

Ideaal om blokken me te vervoeren en natuurlijk helpt deze wandelwagen jouw kleine met zijn of haar eerste stapjes. Hij is er ook in het grijs!

2. Muziekspeeltjes

Met muziekspeeltjes help jij jouw kleintje om zelfstandig met het speelgoed te spelen. Als het nodig is, helpt je hem of haar natuurlijk. Stimuleer jouw kindje door hem of haar aan te moedigen. Wat je nog meer kan leren aan je kindje met muziekspeeltjes, is bewegingen en de functies daarvan. Zeg “vooruit en achteruit” of “heen en weer” als je kleine met het speelgoed speelt. Je kan ook een spelletje spelen, zing een (zelfverzonnen) liedje bij het speelgoed waar jouw kleintje mee speelt. Of ga lekker gek, mee in zijn of haar spel. Moedig je kindje aan als hij of zij aan het spelen is, zing of klap mee. Deze “ik kan” spelletje worden door jouw kleine opgeslagen en bevorderen het zelfvertrouwen.

Het beste speelgoed met muziek om jouw kleine meer te leren:

Houten xylofoon van Little Dutch

Met deze xylofoon maakt jouw kleine veel geluid! Dat is goed, zo wordt er van alles ontwikkeld en het is goed voor het zelfvertrouwen als jij jouw kleine hierin stimuleert! Deze xylofoon is er verschillende kleuren!

Houten gitaar van Little Dutch

Jouw kleine wordt een echte, kleine rockstar met deze houten gitaar. Het is educatief en stimuleert het leerproces van jouw kleine!

Nu weet jij wat je voor jouw kleintje van 12 maanden kan aanschaffen! Wat is jouw favoriete item? Laat het weten in de reacties.