Ben jij ook zo benieuwd naar de populairste babynamen en bijbehorende trends van 2022? Wacht dan niet langer en lees snel verder! Elk jaar doet 24baby.nl een voorspelling van de meest trendy namen van volgend jaar. Dit doen zij aan de hand van trends, inzichten uit de 24Baby-Babynamentool en informatie over geboren baby’s in de 24Baby-app. Doe ook vooral inspiratie op!

De populairste meisjesnamen

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

De populairste jongensnamen

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Trend 1: Stoere, korte namen

Zoals je ziet zijn nog steeds stoere, korte namen helemaal in! Ze zijn al een aantal jaar super populair en dat zal ook nog wel even zo blijven. De namen hebben één of twee lettergrepen en vaak een internationaal karakter. Zo zijn Jake, Max en Mason ook populair. Ook bij meisjes zijn korte namen geliefd. Wat je hier vaak ziet is dat het een afgeleide is van een wat langere naam. Denk aan Saar voor Sara, Juul voor Julia en Noor voor Nora.

Trend 2: Italiaanse namen

Italiaanse namen worden steeds populairder! Denk aan Sofia en Aurora. Of voor jongetjes Mateo en Tommaso. Grote kans dat je volgend jaar vaker een Italiaanse naam voorbij gaat horen komen!

Trend 3: Scandinavische namen

Naast de Italiaanse namen zijn ook Scandinavische namen populair. Sverre, Vigo, Liv en Elin. Korte namen met een internationaal karakter die dus helemaal passen binnen de trend van nu en volgend jaar!

Trend 4: Jongensnamen met een “j”

Wist je dat jongensnamen met een “j” langzaam de lijst met populaire namen aan het veroveren is? Jack, Jake, Jayden, Jurre, Jesse, Jelte… Let er maar eens op!

Trend 5: Meisjesnamen die eindigen op een “a”

Meisjesnamen die eindigen op een “a” zijn al een tijdje populair en dit zal ook nog wel zo blijven. Sara, Eva, Anna. Ook veel Arabische namen eindigen op een “a” en deze worden steeds populairder! Denk aan Yara en Nora.

Trend 6: Meisjesnamen met een “i”, “ij” of  y”

Je ziet het al aan de lijst met populairste meisjesnamen, meisjesnamen met een “i”, “ij” of “y” worden steeds populairder. Denk ook zeker aan Yuna, Ylva en Bibi. Deze gaan jullie vast ook vaker horen in 2022.

Trend 7: Betekenis van een naam

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat er een betekenis achter een naam zit. Iets waar men vaker rekening mee gaat houden!

Trend 8: Namen die je vaker gaat horen

Natuurlijk hebben wij ook een lijstje voor jou via 24baby.nl met namen die naast de top 10 ook populair gaan zijn in 2022. Hier komen ze!

Meisjesnamen:

 1. Nova
 2. Feline
 3. Luna
 4. Cato
 5. Mae
 6. Maud
 7. Elena
 8. Lou
 9. Lina
 10. Vesper

Jongensnamen:

 1. Otis
 2. Boaz
 3. Morris
 4. Elias
 5. Moos
 6. Ezra
 7. Mats
 8. Julian
 9. Fedde
 10. Kai

Onze eigen geboortekaartjes!

Heb jij onze geboortekaartjes al gespot? Met liefde hebben wij de meest trendy designs ontworpen! Voor 18:00 besteld is dezelfde dag verzonden! Je kan ook een gratis inspiratiepakketje opvragen om kennis te maken met onze papiersoorten, envelopkleuren, trendy designs en leuke extra's

Heb jij al een naam voor jouw kleintje bedacht? Hopelijk heb je aan de hand van de blog wat inspiratie opgedaan! Bekijk onze webshop www.kidsdeco.nl voor de allerleukste items en musthaves voor jouw kleintje!