Een neutrale kinderkamer is trendy en toch ook tijdloos tegelijkertijd. Het is ook nog eens gender neutraal. Ideaal voor wanneer je het geslacht nog niet weet of hier opzettelijk voor kiest. In deze blog ga ik je vertellen hoe jij zelf een prachtige neutrale kinderkamer kunt designen en bij welke merken jij de mooiste neutrale items kunnen vinden!

Kinderkamer meubels

Quax, kidsdeco.nl
Bermbach, kidsdeco.nl
pinolino, kidsdeco.nl

Laten we groots beginnen. Met de juiste meubels creëer je een stijlvolle en neutrale kinderkamer waar alle andere mama’s en papa’s jaloers op zullen zijn! Welke meubels hiervoor geschikt zijn?

De houten kinderkamer meubels van Quax zijn tijdloos en van hoge kwaliteit. Ideaal dus! Van boxen tot aan schommelstoelen, Quax heeft het allemaal.

Fan van gevlochten items? Dan past het merk Bermbach bij jou! De rotan wiegjes zijn oh zo mooi en een perfecte eyecatcher voor in een neutrale kinderkamer.

Het Duitse merk Pinolino heeft ook hele mooie kinderkamer meubels voor een gender neutrale kinderkamer. Neutraal en modern, zo omschrijven zij zichzelf. Door het tijdloze design van alle drie de merken zijn deze items zeker geschikt om door te geven van generatie op generatie.

Behangen maar

May & Fay, kidsdeco.nl
May & Fay, kidsdeco.nl

Behang maakt of kraakt een ruimte als je het aan ons vraagt. Met behang van May & Fay zit jij altijd goed! Het vliesbehang is van hoogwaardige kwaliteit en bevat een leerstructuur. De printjes zijn echte eyecatchers! Wat zal jouw kindje van dit behang gaan genieten.

Eyecatchers voor in de kinderkamer

Nobodinoz, kidsdeco.nl
Nobodinoz, kidsdeco.nl
Cotton & Sweets, kidsdeco.nl
Finn + Emma, kidsdeco.nl
Nanami, kidsdeco.nl

Meubels en behang zijn natuurlijk belangrijk, maar de juiste aankleding is net ze essentieel bij het creëren van een sfeervolle, neutrale kamer! Denk aan een mooi deken, sierlijk bedhemel of zacht speelmatje.

Nobodinoz is volgens ons het perfecte merk als jij op zoek bent naar items voor in de kinderkamer in natuurtinten. Je vindt de zachtste stoffen en mooiste printjes in de collectie. Vooral het printje ‘haiku bird’ met vogeltjes is populair. Perfect voor een neutrale kinderkamer!

Ook het merk Cotton & Sweets richt zich op neutrale tinten. Deze producten worden handgemaakt, zo tof! Het bedhemeltje en speelnestje springt er voor ons echt uit.

Finn +Emma mag ook écht niet ontbreken in dit rijtje. Dit merk zoekt de balans tussen trendy en duurzame materialen en producten. Alleen het beste 100% biologisch katoen, milieuvriendelijke kleurstoffen en natuurlijke houtsoorten worden gebruikt in de collectie. Neem zeker eens een kijkje. Het macramé schommeltje past perfect in een neutrale kinderkamer!

De natuur in de kinderkamer terug laten komen? Dan past Nanami bij jou! Een mooi assortiment, gevuld met onder andere voedingskussens, hydrofiele doeken, boxkleden, aankleedkussenhoezen en voetenzakken. Oh…en bekijk zeker eens hun mooie mobiel voor boven het bedje. Er hangen zachte vogeltjes aan, gemaakt van zacht, katoenen fleece.

Tintje groen

kamerplant, kidsdeco.nl

Over natuur gesproken…een kamerplant kan ook super leuk staan in de kinderkamer! Welke planten geschikt zijn voor een baby- en kinderkamer? De Pannenkoekplant, Bananenplant, Ananasplant, een cactus (zet hoog op een plank), Aloë Vera plant en Sanseveriaplant. Deze zijn luchtzuiverend (behalve de cactus) en bevatten geen giftige stoffen.

Extra tip

Kinderkamers kunnen snel rommelig worden. Gelukkig kun je met de opvouwbare kratten van Ay-Kasa alles gemakkelijk opbergen en stijlvol bewaren. Deze kratten zijn in verschillende neutrale kleuren verkrijgbaar en ook heel handig voor andere activiteiten zoals de dagelijkse boodschappen.

Zoals je ziet kan ook jij gemakkelijk een neutrale kinderkamer creëren in een handomdraai. Er zijn genoeg leuke items om uit te kiezen, voor welke ga jij?