Rawr! Daar rent dat kindje van je weer alsof hij een leeuw is door de gangen naar zijn kamer, waar de ware jungle op hem wacht! Hoe zorg je er nu voor dat de kinderkamer een echte safaripark wordt? No worries, wij geven je genoeg tips om een jungle kinderkamer te creëren!

Verven maar!

We beginnen met een nieuwe kamer natuurlijk bij de muren. Wil je nu echt een full on “ik sta midden in de jungle” gevoel, dan kun je het beste alle muren schilderen vol met varanen, dieren en planten. Maar uiteraard kun je ook subtiel gaan voor alleen varanen, dierenkoppen of gewoon de kleur groen!

Inrichting

Als het verf is opgedroogd en de jungle fever steeds dichterbij komt is het tijd voor de inrichting. Wij denken veel planten en bamboe of rieten elementen, om het wilde buiten gevoel te creëren.

De jungle staat ook vol met reuze dieren! En daar lijken deze knuffels sprekend op. Ga jij voor de olifant, de giraf of simpelweg gewoon allebei? Alle dieren van het rijk zijn welkom. Herken jij ze allemaal? De dierenkoppen aan de muur helpen je wel!

Maar een complete inrichting houdt ook in dat je moet letten op de details. Kies bijvoorbeeld een rieten lamp of leg een zebrakleed op de vloer! Deurknoppen in de vorm van een olifant of tropische bladeren op de kastjes en de leukste posters maken de kamer ook perfect af.

jungle kamer dierenkoppen

Speelgoed

Een echte Tarzan van de jungle heeft natuurlijk ook gepast speelgoed nodig om mee te spelen in zijn jungle kinderkamer. Creatieve kindjes houden van kleuren, ze kunnen het soms urenlang doen en het nooit zat zijn. Dan is een oneindig lange kleurplaat van de jungle toch perfect? De Playpa kleurplaat op een houten rol staat vol met alle dieren van het dierenrijk en houdt je kleintje urenlang zoet.

Voor een beetje afwisseling en het trainen van de geheugen kun je een potje jungle memory spelen! Leer de hele kleine kindjes de dieren nadoen en opnoemen terwijl de wat oudere kinderen gelijke plaatjes vinden!

En bevalt dat puzzelen ze wel? Dan kun je nu spelen en puzzelen tegelijk met de houten diertjes van Petit Collage.

playpa kleurplaat op rol jungle

More safari!

De koning van de jungle is wel de Leeuwenkoning! En daar hoort een gepaste outfit bij. Kleed je om als een leeuw en voel je pas echt een koning! En dan is het toch ook voor de wilde kindjes tijd om te slapen. De baby’s in een safari hydrofiele doek gewikkeld en de kleutertjes onder toffe beddengoed. Ga jij voor leo of neo?

leeuwenpakjes jungle kinderkamer

Meer inspiratie opdoen voor een ware jungle kinderkamer? Neem een kijkje op ons Pinterest bord!