Wat leuk, je kleine wordt steeds groter! En met groter worden hoort natuurlijk ook ander speelgoed. Welk peuterspeelgoed vindt jouw kleine leuk en wat is passend bij zijn of haar leeftijd?

Peuterspeelgoed 2 jaar

Yay, jouw peuter is 2 jaar! In het begin wil jouw peuter van alles oppakken, verplaatsen, stapelen en bouwen. Een bezig bijtje dus. Daarom is passend speelgoed bij deze leeftijd een vormenstoof of een bouwblokken set. Hier kan hij of zij al zijn energie mee kwijt! Dit speelgoed zorgt niet alleen voor veel plezier maar stimuleert ook de motoriek van jouw kleintje.

Duwen en trekken vindt jouw kleine ook helemaal leuk, dus dan kan je denken aan trekspeeltjes of duwkarren. Hier is hij wel even zoet mee!

Voorlezen

Kindjes die jonger zijn, haken vaak snel af bij een verhaaltje. Daarom zijn aanwijsboekjes een betere keuze. Peuters daarentegen hebben al veel meer geduld om naar een verhaaltje te luisteren voor het slapen gaan. Dit is dus het moment om met voorleesboekjes te komen! Blijf alleen nog wel even bij prentenboeken, voorlopig vinden ze het wel leuk om naar de plaatjes te kijken. Er zijn genoeg voorleesboekjes. Haal er meerdere in huis en laat je kindje zelf het verhaaltje uitkiezen elke avond. Er zijn ook boekjes die van er een interactief spel van maken, zoals de boekjes van Jörg Müle met het kleine konijntje. Nog even achter mijn oortjes kriebelen is onze favoriet! Jouw kindje wordt in het verhaaltje klaargestoomd om naar bed te gaan, ideaal!

Knuffeltjes

Uiteraard zijn knuffeltjes ook een goed idee om te geven aan een peuter. Met knuffeltjes zit je altijd wel goed wat betreft peuterspeelgoed! Meri Meri heeft ook leuke speelkoffers met knuffeltjes. Als je dus wilt gaan voor een beetje extra, dan is dat zeker een optie! Kies uit een piraat, astronaut, unicorn of een zeemeermin. De koffer is voor veel mogelijkheden inzetbaar. Stop er haaraccessoires in, ruim er speelgoed in op of gebruik het letterlijk als koffertje om er dingen mee in te vervoeren.

Het leukste peuterspeelgoed, kidsdeco

Peuterspeelgoed 3 jaar

3 jaar alweer, wat gaat de tijd snel hè? Je merkt vast wel dat jouw kleine het leuk vindt om jou na te doen. Papa en mama spelen is heel leuk! Maar de fantasie stopt niet hier.

Rollenspellen

Er zijn meer rollenspellen die jouw kleine leuk vindt om te spelen zoals doktertje. Of wat dacht je van verkoper? Kids Concept heeft een heel leuk assortiment om die fantasie van jouw kleine aan te wakkeren. Als hij doktertje wil spelen, pakt hij zijn dokterskoffer erbij. Verkoper spelen doet ‘ie met een houten kassa en een echte marktkraam. Maar hij kan ook lekker kokkerellen in zijn kleine, houten keukentje met houten eten, een mixer en zelfs een koelkast! Dat wordt gegarandeerd veel speelplezier! 

Poppen

Met poppen spelen is erg populair op deze leeftijd. Poppen hebben ook veel accessoires, denk aan een poppenwagen, een poppenbedje en verkleedsetjes. Bonikka, Fabelab en Little Dutch hebben veel poppen om uit te kiezen. Ook diertjes zijn welkom zoals de unicorn van Fabelab. Deze is té lief! Slapen doet ‘ie een poppen moses mandje of in een poppenbed. Poppie Toys heeft zelfs rotan wiegjes voor poppen. Hoe leuk is dat?! Kortom; jouw pop loopt niets mis!

Verkleedpartij

Iets wat ook past bij de rollenspellen, is verkleden. Dat wil jouw peuter vast wel. Een draak, dappere ridder of prinses? Het kan allemaal! Je kan ook gaan voor kleine accessoires zoals een blossom haarband. Mooi om te dragen op een feestje. Jouw kleine zal zich de mooiste voelen van allemaal!

Loopfiets

3 jaar is goede leeftijd om met een loopfiets aan te komen. Dit leuke peuterspeelgoed is de perfecte voorbereiding voor jouw kleine naar een grotere fiets met pedalen. Hij leert hiermee balans en controle te houden. Verwacht vele rondjes in de woonkamer met dit loopfietsje! Little Dutch heeft een loopfiets met twee wielen, maar Childhome heeft er ook een paar met drie wielen. De loopscooters van Little Dutch zijn ook erg leuk! Het lijkt net alsof je écht op een scooter zit.

Het leukste peuterspeelgoed, kidsdeco

Houten peuterspeelgoed

Wij zijn fan van houten speelgoed! Dit peuterspeelgoed is zoveel beter dan plastic. We hebben al wat dingen benoemd, zoals het houten keukentje, maar er volgen hier nog een paar items die té leuk zijn om niet te noemen. Zoals de muziekinstrumenten van Little Dutch en Kids Concept. Kies voor een gitaar, fluit of xylofoon. Speel samen muziek of zing liedjes, super gezellig! Dit is voor de muzikale kleintjes, maar voor de technische slimmerds zijn er ook houten gereedschapskisten. Verder kan je ook lekker puzzelen.

Wat is jouw favoriete peuterspeelgoed?