Wat voor speelgoed geef je aan je baby? Dat is een lastige kwestie, want je baby heeft per periode andere behoeftes gedurende het eerste levensjaar. Voor welke periode is welk babyspeelgoed geschikt? Wij hebben het leukste babyspeelgoed voor je uitgezocht en gecategoriseerd op leeftijd. Met deze speeltjes zit jij nooit verkeerd!

Babyspeelgoed 0 t/m 3 maanden

In de eerste maand kan jouw baby nog geen dingen vastpakken, maar kijkt, luistert en knuffelt wel graag! Beste tips zijn dan ook om veel met je baby te praten, zodat hij jouw stem herkent en erop reageert. Verder is het belangrijk om veel lichamelijk contact te maken met je baby. Denk aan lekker liggen of wiegen in jouw armen. Jij bent op dit moment het belangrijkste in zijn bestaan en automatisch ook zijn enige “speelgoed”. Trek ook gekke bekken: jouw gezicht is namelijk mega fascinerend voor je kleintje! Maar hij is niet alleen gek op jouw gezicht. Je baby vindt die van zichzelf ook erg interessant. Een spiegeltje is daarom niet zo’n gek idee voor in de box of op het speelkleed.

Naarmate hij wat ouder wordt, reageert hij duidelijker op aanrakingen en prikkels. Hij maakt meer pleziergeluidjes en je ontdekt wat hij nu wel of geen leuk speelgoed vindt. Leuk! Een dansende muziekmobiel of een rammelaar is daarom een goed idee tijdens deze periode! Deze zijn nog niet té druk, maar je baby kan er wel lekker mee aan de slag. Zachte knuffeltjes zijn ook heel fijn voor de kleine. Just so you know: deze lieve beestjes worden misschien wel de beste vrienden van jouw kindje! Hij neemt ze straks overal mee naartoe.

Een babygym kan je gebruiken vanaf drie maanden. Eerder is vaak niet aan te raden, vanwege de drukke speeltjes met felle kleuren en veel geluiden. Je baby kan dan overprikkeld raken. Je kan de babygym speeltjes afwisselen. Dan hoeft je kleintje niet de hele tijd met dezelfde speeltjes spelen. Lees ook onze blog over de babygym!

Het leukste babyspeelgoed, kidsdeco

Babyspeelgoed 4 t/m 6 maanden

Rammelaars vervelen niet zo snel: deze blijven leuk. Net zoals lieve knuffeltjes! Maar je baby heeft wel met wat veranderingen te maken. In deze periode krijgen namelijk veel baby’s hun eerste tandjes! Helaas zorgen deze tandjes wel voor klachten bij je baby. Bijtringen en bijtspeeltjes zijn de oplossing! Deze verzachten de pijn van jouw kleintje. Let wel op dat de bijtring van veilig materiaal is gemaakt.

Babyspeelgoed 7 t/m 9 maanden

Hoe leuk zijn knisperboekjes? Laat je kindje zelf de “bladzijden” omslaan. Onze favoriet is het tijger knisperboekje. Het boekje heeft een tijgergezichtje en pootjes aan de voorkant! De stevige lijnen en vriendelijke gezichten in het boekje zullen elke baby aanspreken.

Speelgoed dat kan rollen vind je baby ook heel interessant. Denk aan een speelbal of een leuke ballen en blokken speelset! Ze zijn licht van gewicht waardoor je er makkelijk mee gooit.

Babyspeelgoed 9 t/m 12 maanden

Geef je kindje een leuk trekspeeltje! Trek aan het touwtje en het speeltje rolt achter je aan. Kies voor een zacht diertje, zoals het dinosaurus trekspeeltje. Ook heel leuk om cadeau te geven! Met de stapelblokken of bouwblokken is jouw kindje ook wel even zoet. Die van Little Dutch zijn ideaal voor het herkennen van vormen en cijfers en voor het aanleren van een goede motoriek.

Het leukste babyspeelgoed, kidsdeco

Baby speelmat

Omdat jouw kindje gaat leren kruipen en wilt oefenen, is een speelkleed een musthave! Een baby speelmat of speelkleed is lekker zacht en warm: perfect! Daarnaast is het ook fijn om te hebben voor je babygym. Deze kan je hierop zetten en wanneer jouw kindje ermee wilt spelen, heeft hij een fijne ondergrond.

Het leukste babyspeelgoed, kidsdeco

Badspeelgoed

Aan badspeelgoed voor de baby hebben we ook genoeg. Veel keus dus! Spaar er lekker veel en maak er een gezellige beestenboel van. Niet alleen zeediertjes zijn welkom, maar ook de giraffe, varken, leeuw en meer! Kijk voor alle badspeeltjes in onze webshop.

Houten babyspeelgoed

Houten speelgoed is zoveel beter dan plastic en daarom willen we een paar houten speelgoed musthaves in het zonnetje zetten!

  • Een houten trein. Tsjoek tsjoek! Deze trein is multifunctioneel want hij heeft ook nog houten blokken waar je mee kan spelen.
  • Een houten spelbaan met kralen. Wie kent ze nog van vroeger? Deze blijven hip! Super leuk om mee te spelen en we hebben verschillende kleuren om uit te kiezen in de webshop.
  • Een houten beetle. Hoe leuk zijn de autootjes van Little Dutch? Als je kindje de beetle niet leuk vindt, dan is er ook nog een busje of tractor.

Het leukste babyspeelgoed, kidsdeco

Babyspeelgoed is er dus in overvloed! Bij welk speeltje heeft jouw kleine het meeste baat? Let us know!