Het is leuk om tijdens de zwangerschap al bezig te zijn met het uitzoeken van een mooi geboortekaartje. Je komt er al snel achter dat er heel veel keuze is. Zo zijn er kaarten met verschillende vormen, thema’s en kleuren. Wij hebben de geboortekaartjes trends van 2022 speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Speciale vormen

Een van de populairste geboortekaartjes trend is het gebruiken van speciale vormen. Wil je graag een uniek geboortekaartje? Dan is een geboortekaartje met een speciale vorm de ideale kaart voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een geboortekaartje in de vorm van een hartje of een bloem. Kies je liever niet voor een bekende vorm dan kan je ook kiezen voor een kaart met ronde hoeken. De keuze uit vormen is eindeloos, waardoor je echt een speciaal geboortekaartje krijgt voor je kleintje.

Bosdieren

Dierenvriendjes! Geboortekaartjes met lieve, kleine bosdieren is een van onze favorieten kaartjes. Dieren op een geboortekaartje zijn al een hele lange tijd erg populair, maar nu zien we dat de bosdieren veel voorbij komen. Op de geboortekaartjes staat een hertje, konijntje of een vos. Een geboortekaartje met een dier erop is perfect voor een jongetje of een meisje.

Fan van een rustig kaartje? Dan past het geboortekaartje met het hertje die geïllustreerd is met zachte kleuren perfect bij jou. Door de zachte kleuren is het een lief en rustig kaartje.

Fluweel kaartje

Geboortekaartjes worden steeds vaker gemaakt met verschillende materialen. Zo geef je de kaart een andere stijl mee die helemaal past bij jouw kleintje.

Wil je een warm en luxe geboortekaartje? Dan is een velvet geboortekaartje een goede keuze. De kaart lijkt net van fluweel gemaakt te zijn. Als je voor een zacht materiaal kiest, zoals parelmoer papier, dan voelt het kaartje ook nog eens zacht aan. Dit ontwerp past helemaal bij een klein, lief wondertje.

Sterrenbeeld

You are our sun, moon and all of our stars! Bij deze trend staat het sterrenstelsel centraal. Er is genoeg keuze bij dit thema. Zo kan je kiezen voor het sterrenbeeld van je baby’tje. Een sterrenbeeld kan veel over de persoonlijkheid van jouw kindje zeggen. Het is ook leuk om te kiezen voor een geboortekaartje met een maan.

Door deze trend te combineren met goudfolie geef je de sterren een prachtig glanzend effect. Zo schitteren de sterren wanneer je de kaart in je handen hebt en een beetje beweegt.

Regenboogjes

Regenboogjes zien we al een paar jaar in de babykamer voorbijkomen. Een regenboog geboortekaartje past helemaal thuis in het rijtje met trends voor 2022. Een regenboog heeft verschillende mooie betekenissen. Zo staat een regenboog voor verbondenheid, geluk en positiviteit na een mindere periode. Een regenboog verschijnt wanneer het regent en de zon gaat schijnen. Het geeft een teken van hoop en leven. Dit is een mooie betekenis om aan het geboortekaartje te geven. Een regenboog geboortekaartje is perfect voor een jongen maar ook voor een meisje.

Het draait om de naam

De naam van je kleintje is het belangrijkste en speelt bij dit geboortekaartje de hoofdrol. Het geboortekaartje is minimalistisch en heeft een effen achtergrond. Op de voorgrond staat groot de naam van je kleintje en de datum. Om de letters van de naam nog meer naar voren te laten komen, is het leuk om voor een foliedruk op je geboortekaartje te kiezen. De foliedruk vind je in verschillende kleuren, zoals goud, koper, zilver en roségoud. Het geeft de kaart een luxe en glanzende uitstraling.

Gratis proefpakketje

Twijfel je nog over welk materiaal of welke kleur je het beste vindt passen bij het geboortekaartje van jouw kleintje? Vraag dan gratis een inspiratiepakketje aan om kennis te maken met onze papiersoorten, envelopkleuren en folie prints. 

Dit waren de geboortekaartjes trends van 2022. Heel veel plezier met het uitzoeken van de mooiste geboortekaart. Bekijk al onze geboortekaartjes in de webshop!