Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat de lijst populairste babynamen voor 2021 weer klaar staat. Elk jaar doet 24baby.nl een voorspelling over de meest gebruikte namen van het jaar. Dit doen zij aan de hand van trends, inzichten uit de 24Baby-Babynamentool en informatie over geboren baby’s in de 24Baby-app. Benieuwd of inspiratie nodig? Ik vertel je alle trends betreft babynamen voor 2021!

De populairste meisjesnamen

Hier is de top 10 populairste meisjesnamen van 2021:

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/ Noor
 9. Sara
 10. Lotte

De populairste jongensnamen

Hier is de top 10 populairste jongensnamen van 2021:

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Nederlandse of internationale babynamen?

Zowel voor de jongens- als meisjesnamen zijn de Oer-Hollandse namen erg populair. Vooral onder de jongensnamen is dit een enorme trend. Toch zie je ook wel veel internationale invloeden terugkomen. Vooral Italiaanse namen en namen uit de popcultuur vallen erg in de smaak.

Korte en stoere babynamen

Lange en gecompliceerde namen zijn verleden tijd. Om verwarring te voorkomen gaan ouders tegenwoordig vaak voor een naam van slechts 1 tot 2 lettergrepen. Voor zowel jongens en meisjes is dit enorm populair. Dit is ook zeker terug te zien in de top 10. Ook afkortingen van langere namen worden vaak gebruikt.

Uniseks babynamen

Liever een naam die voor iedereen toepasselijk is. Ga dan voor een uniseks naam! Dit is overigens ook enorm populair. Namen als Sam, Luca en Jamie zullen volgens de voorspellingen ook veel gebruikt gaan worden dit jaar.

Friese babynamen

Naast Oer-Hollandse babynamen zijn er ook wat Friese invloeden te spotten. Vooral onder de meisjesnamen schijnt dit erg populair te zijn. Zo zouden de namen Jildou, Doutzen en Fardau dit jaar best vaak voorbij kunnen komen.

Heb jij hier inspiratie uit kunnen halen of ga je toch liever voor een originele naam? Laat het ons vooral weten!