Kwaliteit, veiligheid, ontwerp en lekker speels blijven. Dat zijn de grootste kenmerken van het Zweedse topmerk Jabadabado. Dit speelgoed is van hoge kwaliteit en materialen gaat voor generaties lang mee. De focus ligt voor hun op functionaliteit en speelsheid. Tijd om eens kennis te maken met dit leuke merk!

Get to know them

Jabadabado is een Zweeds designbedrijf dat houten speelgoed voor kinderen, kinderkamermeubilair en decoratie met Scandinavisch design produceert en verkoopt. Het familiebedrijf is opgericht in 1993 door het stel Eva en Calle. Beiden houden van design en handgemaakte kinderspeelgoed en decoratie.

“Bij Jabadabado zullen we altijd kind van geest zijn; we worden gedreven door onze liefde voor de kleintjes. Onze filosofie blijft gebaseerd op ons kernconcept; om hoogwaardige en leuke producten te ontwerpen die de ontwikkeling, speelsheid en verbeelding van kinderen ondersteunen, waardoor ze een gevoel van plezier en geluk brengen in hun kleine magische wereld.”

Alle producten zijn intern ontworpen en geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen van de hoogste kwaliteit. Bij het design is gelet op spannende vormen en innovatieve patronen.

Behind the brand: Jabadabado

Geschiedenis

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar Jabadabado is geboren uit werkloosheid. Door de financiële crisis in Zweden verloor Eva Eliasson haar baan als binnenhuisarchitect. Tijdens het zoeken naar een nieuwe baan begon ze met het ontwerpen en maken van haar eigen houten speelgoed als hobby. Een van haar allereerste creaties was een hobbelpaard voor de babyshower van haar beste vriend. Vrienden, familie en kennissen vonden haar producten geweldig, kon ze een bedrijf starten vanuit haar passie?

Samen met haar man Calle, die haar passie voor speelgoed en design deelde, werd het al snel duidelijk. Een eigen speelgoedwinkel hebben, een droom van Calle, speelgoed ontwerpen, een droom van Eva. Ze besloten om hun dromen waar te maken; ja, ze kon een bedrijf starten vanuit haar passie.

Behind the brand: Jabadabado

De naam

"Jabadabado" is een uitdrukking van de Flint Stones, voor wanneer iemand gelukkig was. Met hun producten willen ze liefde en geluk delen met kinderen en deze uitdrukking voor geluk was dus de perfecte naam voor het bedrijf.

Filosofie

Kwaliteit

Kwaliteit is superbelangrijk voor Eva en Calle. Alle producten worden geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen van de hoogste kwaliteit. Het zijn persoonlijke kleine schatten die lang meegaan en gekoesterd kunnen worden van generatie na generatie.

Veiligheid

Het maken van speelgoed is een grote verantwoordelijkheid en dat weten ze bij Jabadabado al te goed. Wanneer je een van de producten koopt, kunt je er altijd zeker van zijn dat deze is geproduceerd en getest volgens de huidige Europese regelgeving en normen.

Design

Het ontwerp is pas echt waar de passie ligt. Met een tijdloos en speels design met de focus op functionaliteit zijn alle items wel musthaves. Levendige kleuren en zachte pastels, innovatieve en spannende patronen en vormen. Kortom; alles wat nodig is om een ​​stijlvolle en vrolijke kinderkamer klaar te maken voor wat fun!

Speels

De meeste belangrijkste taak van speelgoed is natuurlijk het versterken van de fantasie en wil om mee te spelen! De verbeelding van een kind kent weinig grenzen en het voeden ervan is een van de belangrijkste dingen dat speelgoed doet. Zee hebben zelfs veel kleine beoordelaars die de producten testen en goedkeuren.

Nieuwsgierig geworden naar dit leuke merk? Bekijk de collectie van JaBaDaBaDo!

Behind the brand: Jabadabado