De eeuwenoude traditie van Scandinavië is overgevlogen naar ons kleine landje en de mama’s en papa’s blijven er maar over praten; het babynestje! De safe haven voor je baby om in te dromen, veilig te liggen en dicht bij de ouders te blijven tijdens hun dutje. Hier lees je alle must knows van deze trend!

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een mobiel wiegje met opstaande randen en een trekkoord of riempje om het babynestje strak te trekken, zodat hij makkelijk aan te passen is op je baby. Het mandje is geschikt voor baby’s van 0 tot ongeveer 6 maanden, afhankelijk van de grootte van de baby. Het babynestje heeft de bijnaam ‘cozy nest’, omdat het kindje zich veilig en geborgen kan voelen zoals in de baarmoeder tijdens de zwangerschap.

Waar gebruik je een babynest voor?

Met een nestje heb je je baby altijd dichtbij je; in je bed, op de bank of in de box. Een babynestje kun je gebruiken voor kleine dutjes waar je in de buurt blijft en alles in de gaten kan. Doordat het babynestje draagbaar is, is het perfect voor op reis; je kindje kan dus overal heerlijk slapen. Het nestje is ook erg handig, voor als je geen verschoningsmatje bij de hand hebt. Plaats simpelweg een hydrofiele doek onder de baby en verwissel zo overal schoon en veilig op een platte ondergrond de luiers.

Tiny tropics babynestje done by deer

Veiligheid

Sommige mensen beweren dat het nestje niet veilig is, maar van onze klanten hebben we nog geen klachten mogen ontvangen. Uiteraard moet je wel altijd je baby altijd in de gaten houden wanneer het in een nestje ligt. Je baby kan zijn hoofdje in de randen leggen waardoor het geen/weinig lucht krijgt. Ook moet je nooit je kindje met het hoofdje bij de touwtjes neerleggen en als je kindje begint om te rollen is hij uit zijn nestje gegroeid.

Waarom is het zo populair?

  • Negen maanden lang heeft jouw baarmoeder als warm nestje gefunctioneerd voor je kroost. En op zijn geboorte is hij dus uit zijn nestje gehaald. Je snapt dat baby’s gefrustreerd raken en dat veilige, geborgen gevoel terug willen.
  • Slaap is heel belangrijk voor een groeiende baby. Met een cozy nest heb je altijd een fijne slaapplek voor je baby waar hij zich fijn voelt. Door de opstaande randen kan je baby er niet uit rollen en ligt hij altijd veilig in de buurt.
  • De zware, onhandige reiswieg of campingbedje kunnen de deur uit, want je kindje heeft al de perfecte slaapplek gevonden. Je moet al zo veel meenemen voor een baby en dan is het fijn om iets lichts en makkelijk mee te kunnen nemen.
  • Kleuren en designs voor babynestjes zijn er in overvloed sinds de trend is overgevlogen naar Nederland.

babynest pressed leaves muslin hydrofiele doek baby

Welke past bij mij?

Bij het aanschaffen van een babynestje zijn er een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden.

  • Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het matrasje en de hoes van het babynestje van ademend materiaal zijn. Organisch- of bio katoen dat een OEKO-TEX certificering heeft is het beste stof, zonder schadelijk inhoud, voor de veiligheid van je baby.
  • Babynestjes zijn vanaf de geboorte te gebruiken tot en met ongeveer 6 maanden. Een babynestje is gemiddeld 70 cm. Meet dus voor de zekerheid je baby’tje op om te kijken of je baby er nog wel veilig in past.
  • Het belangrijkste is wel dat je erop let dat het nestje dat je wilt aanschaffen een afneembare hoes heeft! Je wilt namelijk alle spuug en vuil eraf kunnen wassen en je baby in een fris en schoon mandje kunnen laten slapen!

De babynestjes die je bij ons in de webshop vindt, houden zich aan de veiligheidsnormen houden én zijn hip en stylish ontworpen! Neem eens een kijkje bij merken als Done By Deer, CamCam Copenhagen, Born Copenhagen en Liewood voor een babynestje voor jouw kleine.

Done by deer babynestjes raffi