Wat is het allemaal zo snel gegaan. 2018 is voorbijgevlogen en maakt ruimte voor een heel nieuw jaar met veranderingen, kansen en vooral veel leuke plannen! Want ook in 2019 zullen veel mama’s en papa’s de verfblikken moeten openen en aan de slag gaan voor het inrichten van de kamer voor de nieuwe baby! Benieuwd naar dé babykamer trends van 2019? Look no further.

Trend 1: Kleuren

We hebben de pastel gehad, de monochrome spulletjes gaan terug de kast in en in hun plaats komt juist meer kleur. Geen felle kleuren, maar juist donkere, rustgevende kleuren als donkerblauw, bordeaux en okergeel/bruin. Deze neutrale kleuren zijn tijdloos en voordelig voor de groei en rust van de baby zelf.

Babykamer trends van 2019

Trend 2: Natuurlijke elementen

2019 wordt een heel ecologisch jaar als we de babykamer trends mogen geloven. Bruiloften krijgen een echte botanische tint, organisaties gaan meer verantwoord verder en de babykamers gaan voor de natuurlijke elementen! Denk aan houten bedden en kasten. Rieten, rotan en bamboe items zoals stoeltjes en lampenkappen, juten kleden, bamboe spiegels en veel botanische planten zoals de klimop, leuke kamerplanten of eucalyptustakken. Ook het speelgoed van de kids kun je in deze trend toepassen met een rotan fietsmandje of een rotan boodschappenwagentje!

Babykamer trends van 2019

Trend 3: Beestenboel

Rawr! Daar rent dat kindje van je weer alsof hij een leeuw is door de gangen naar zijn kamer, waar de ware jungle op hem wacht! Dierenkoppen van het dierenrijk aan de muur. Planken vol met knuffels, muren vol met dierenkoppen en zelfs mega dieren! Varanen op de muren geverfd en gouden haken aan de muur. Op de vloer een zebrakleed en op de planken leuke opbergbakjes met wilde dieren erop.

Babykamer trends van 2019

Trend 4: in de tropen

Combineer de beestenboel babykamer trends met de natuurlijke elementen en dan kom je uit in tropische sferen! Bij deze tropische trend gaan we nog een stapje verder en is de focus echt op het groen van alle tropische planten die je maar kunt bedenken. En we kunnen je ook alvast verklappen dat daar een heeele leuke collectie voor op de planning staat...

Babykamer trends van 2019

Trend 5: stijlvol spelen

En last but not least, zijn de kindjes niet alleen super creatief aan het spelen, maar ook geheel in stijl. In de kinderkamers van 2019 zul je namelijk veel houten speelgoed vinden; van muziekinstrumenten tot loopfietsen en hele keukens. Ook de ballenbak, poppenbedjes en de Wobbel zijn veel terugkerende items. Omdat deze op een latere leeftijd zo leuk gebruikt kunnen worden. Denk aan Bonikka poppen voor later en de rammelaars voor de eerste maandjes.

Babykamer trends van 2019

Met deze tips is de babykamer helemaal ready voor de nieuwe babs en ben je ook goed voorbereid op de make-over van babykamer naar kinderkamer! Meer inspiratie opdoen voor de babykamer trends van 2019? Volg ons op Pinterest en Instagram!