Als je een kindje verwacht, ga je natuurlijk enthousiast aan de slag met de babykamer. Je denkt aan verf en behang, meubels, interieurspulletjes, enzovoort. Maar denk je ook aan baby beddengoed? Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker niet onbelangrijk! Wat heb je nodig en waar moet je opletten?

Beddengoed ledikant

Een ledikantje is een klein bedje voor je baby. Het is groter dan een wiegje. De afmetingen zijn 60 cm x 120 cm. Om een bedje goed op te maken heb je eerst een moltononderlegger of matrasbeschermer nodig. Hiermee bescherm je het matras voor als jouw kindje kwijlt, zweet of spuugt. Hierna komt de hoeslaken voor over je matrasbeschermer. Dan heb je ook nog een laken en deken. Ja, het is veel en waar moet je alles kwijt?

Hoeslaken

Een matrasbeschermer is zo saai wit en dat is toch niet gezellig? Met een hoeslaken erover heen breng je gelijk wat meer kleur in huis! Hoeslakens zijn er in ontzettend veel kleuren en printjes. Er zit vast wel iets tussen voor jou en je kleintje! Onze favoriet is het dots hoeslakentje van Mies & Co. Wat een feestje zijn die kleine zwarte stippen!

Laken

De volgorde is eerst het laken en daarna de deken. Door een lakentje onder het dekentje te leggen, voelt je baby niks prikken of kriebelen. Dat is veel comfortabeler en veiliger voor de baby! We hebben heel veel printjes voor wieglakentjes. Mix en match met een leuk dekentje en hoeslaken en jouw ledikantje is helemaal ready!

Deken

Een baby slaapt onder een lakentje en daarbovenop ligt een warm dekentje. Deze dekentjes kan je ook heel goed meenemen voor onderweg. Super handig! Over handig gesproken… Met een tuck-inn dekentje zorg je ervoor dat de dekentjes goed op zijn plaats blijven. Ze hebben namelijk elastiek aan het voeteneinde waardoor het niet snel losraakt in de nacht. Het bruine dekentje van Witlof for Kids is daar één van.

Beddengoed wieg

Bij een wiegje gebruik je dezelfde lagen als bij een ledikant: een moltononderlegger, hoeslaken, laken en deken. Alleen de afmetingen zijn iets anders. Een wieg is namelijk kleiner dan een ledikant. Een wiegje is over het algemeen 40 cm x 80 cm. Dit kan nog weleens verschillen, want sommige wiegjes kunnen bijvoorbeeld ook rond zijn. Je stapt vaak over van wiegje naar ledikant na drie tot zes maanden. Daarna gaan baby’s te veel draaien en worden ze te groot. Een wiegje is dan niet meer veilig. Je hebt niet meer nodig dan 2 molton onderleggers, 3 hoeslakens, 4 lakens en 2 dekens. Let wel op dat je het bedje kort opmaakt, zodat je baby niet verstikt.

Baby dekbedovertrekjes

Is je kindje toe aan een dekbedovertrek in het ledikant? Vanaf twee jaar is het veilig om onder een dekbed te slapen. Daarvoor gebruik je lakens en dekentjes of slaapzakken. Er zijn heel veel dekbedovertreksets! Een set bestaat uit een dekbedovertrek en een kussensloop. Als je kindje van je diertjes houdt, dan zijn de dekbedovertrekjes van Done by Deer een aanrader! Hun olifant vriendje is overal terug te vinden en weet zelfs de chagrijnigste op te vrolijken!

Baby beddengoed sets

Mix en match: dat is het geheim! Combineer stipjes met een bloemenprint en een warm gebreid dekentje. Of gebruik dezelfde printjes. Stipjes met stipjes! Er is zoveel aan te variëren. Je kan er eindeloos mee spelen.

Baby beddengoed: wat heb je nodig?, kidsdeco