Voorlezen is gezellig! Samen met de kleine lezen en plaatjes kijken. Het is goed voor de taalontwikkeling en voorlezen helpt met het stimuleren van de fantasie, maar welke baby- peuterboeken zijn eigenlijk de leukste om voor te lezen?

Stukje voorlezen

Dat kindjes van voorlezen houden is geen geheim. Zo worden ze er rustig van zo vlak voor het slapen en het prikkelt hun fantasie. Dankzij de verschillende woorden groeit hun woordenschat en maken ze grote stappen in de Nederlandse taal. Een stukje voorlezen uit baby- peuterboeken speelt daarom een grote rol in de ontwikkeling van jouw kleine.

Bekijk alle kinderboeken

... Waar ben je?

Zebraaaaa, waar bèn jeeeee? Met dit leuke zoek-en-vind-boekje kunnen de allerkleinsten achter de vilten flapjes het vermiste dier vinden. Een leuk en interactief peuterboek wat perfect is voor kindjes vanaf 2 jaar. Naast de Zebra versie, is dit schattige peuterboek er ook in andere versies. Zo is er ook een hondje, eenhoorn, beer en kip waar ben je boekje! Ontdek samen met de kleine de andere boekjes in de reeks en maak de collectie compleet!

Tijger knisperboekje

Voor de aller, allerkleinste is een knisperboekje ideaal. Het babyboekje is namelijk lekker zacht om mee te knuffelen en door het knisperende geluid extra leuk om mee te spelen. Het tijger knsiperboekje van Wee Gallery is perfect als eerste boekje voor de kleine. Het baby- peuterboekje bestaat uit strakke lijnen en vriendelijke gezichtjes, waardoor hij extra aantrekkelijk is voor de baby om te 'lezen'.

De kleine walvis

Dit leuke baby- peuterboek was het prentenboek van het jaar 2017! De Kleine Walvis vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed. Met dit boek won Benji Davies, de schrijver, de Oscar's First Book Prize! Het boekje is er ook in combinatie met de kleine walvis als knuffel!

Wie zwemt er in de zee?

Het is tijd om te spetteren met de badboekjes van Wee Gallery! Deze toverboekjes veranderen tijdens contact met water om in een echte kleurbom. De witte pagina's krijgen één voor één kleur, wanneer de spetters de pagina's raken. Gaaf hè! De kleuren verdwijnen weer als het boekje langzaam opdroogt. Gegarandeerd badpret met de vriendjes uit de zee!

Mijn schuifboekje

Hoe ouder de kleine wordt, hoe meer waarde die gaat hechten aan interactie tijdens het voorlezen. Kindjes snappen de baby- peuterboeken namelijk door middel van interactie en de plaatjes. Kleintjes zoals baby's en peuters vinden het naast de interactie fijn om dingen tegen te komen die ze kennen. Schuifboekjes zijn hier dé perfecte baby- peuterboekjes voor. Deze vrolijke boekjes zijn er in verschillende thema's: het lichaam, de nacht en seizoenen. Met deze makkelijke en herkenbare thema's leer jij jouw kindje stapjes in het dagelijks leven en houd je de kleine bezig!

Wij zijn fan van de baby- peuterboekjes. Welk boekje trekt jou het meest aan?

5x de leukste kinderboeken