De babykamer… dit kan voor jou echt een droom zijn om in te richten, maar het kan ook een nachtmerrie zijn. Het is best lastig om rust te creëren. Al die kleurrijke spulletjes en dingen… heel leuk, maar het komt rommelig over. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe jullie een perfecte, nature babykamer creëren!

Stap 1: bepaal de kleur van de muren

De eerste stap die je maakt is de muren schilderen. Ga voor lichte zandtinten. Deze kleuren zorgen namelijk voor veel rust en overzicht, ook als het kamertje ingericht is. Je kan de zandkleuren gemakkelijk combineren met warme aardetinten zoals terracotta. Perfect voor als je toch iets meer kleur wilt.

Stap 2: een bedhemeltje

Met een bedhemeltje heb je direct een echte eye-catcher in het kamertje. Aangezien je voor de verf een rustig kleurenpalet hebt gekozen, doe je dit ook voor het bedhemeltje.

Konges Slojd, Meyco en Nobodinoz hebben een aantal hemeltjes die in het nature stijltje passen en prachtige kleurtjes hebben.     

Stap 3: vloerkleden

Geef de kamer een extra natuurlijke touch, met een jute vloerkleed. Zo’n vloerkleed is gemaakt van een natuurlijk product, dus past perfect in een nature kinderkamer en dankzij het neutrale kleurtje is hij gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Een vloerkleed maakt de kamer gezellig en knus!

Stap 4: voeg rotan toe

Rotan is heel erg hip en trend en tegelijkertijd tijdloos. Een rotan bed is daarom echt heel mooi in combinatie met een bedhemeltje! Naast een bedje kan je natuurlijk ook gebruik maken van rotan accessoires en speelgoed. Omdat rotan een natuurlijk materiaal is met een neutrale kleur, is het een must in een nature kinderkamer!

Stap 5: voeg natuurlijke accessoires toe

Wat is een kinderkamer zonder accessoires? Precies, helemaal niets! Accessoires maken de kamer persoonlijk en af. Nobodinoz heeft heel mooie Natural collectie die heel goed bij zo’n nature kinderkamer passen. Ook CamCam heeft een prachtige natural lijn! Kies wat bij jou past en maak de nature kinderkamer af!

Heb jij door het lezen van de blog zin gekregen om van jouw babykamer een nature kamertje te maken? Laat het ons weten in de reacties!

Fotocredits: @lauraschra, @byrebecca.nl