Let’s be honest, de dag van je bevalling is nou niet echt een dag waar je op staat te popelen. Het is chaotisch, lang en vooral veel werk. Maar wat je er voor terug krijgt is de liefde van je leven. En op deze dag, op deze mooie ontmoeting wil je natuurlijk wel voorbereid zijn met een goed gevulde vluchttas!

Bevallingtas voor mama’s

Het is belangrijk om altijd in gedachte te houden dat jij je zo comfortabel mogelijk moet kleden. Je gaat bevallen of je hebt net een kind op de wereld gezet en dan heb je geen zin in een spijkerbroek of strakke beha. Neem joggingbroeken en ruime truien of shirts mee voor 2 dagen en een fijne outfit voor tijdens de bevalling, wij raden aan om een ruime pyjama jurk te nemen en nog wat zwangerschapsonderbroeken die over het kraamverband kunnen, ga dus liever voor een maatje groter om zeker te zijn. Naast comfy kleding moet je je ook kalm voelen. Maak vooraf een lijst in Spotify met fijne muziek, zodat je je rust kan vinden tijdens de weeën.

Op het moment van de bevalling zal je veel warmte verliezen en wilt je lichaam dat compenseren door het uit plekken te halen die het niet zo nodig hebben. Dat betekent koude voetjes! Zorg dus altijd voor goede, dikke sokken en voor de liefhebber van een warme douche kunnen slippers nooit kwaad. Denk dan ook altijd aan een goed gevulde toilettas; tandenborstel, tandpasta en misschien wat make-up voor de eerste foto? Vergeet dus ook zeker je camera niet mee te nemen! Het is leuk om de baby milestone kaarten mee te nemen voor op de foto. Tijdens het puffen krijg je ook snel droge lippen en dat kan nogal irriteren, zorg dus voor een fijne labello.

Verder mag je de belangrijke dingetjes als je telefoon, belangrijke documenten en medicijnen of sleutels en portemonnee ook niet vergeten mee te nemen op de dag zelf!

Bekijk onze luiertassen voor een fashionable bevallingstas.

mommy's treasures zwanger

Vluchttas voor de baby

Ook jouw kleine wondertje beleeft een spannende dag. Zijn eerste dag in de wereld, in jouw armpjes en uit de warmte van de baarmoeder. Het is dus van belang dat de baby goed ingepakt wordt. Neem 2 rompertjes mee en 2 setjes kleding; warme truien en broekjes en natuurlijk een muts en twee paar sokken. Je weet nooit precies welke maat hij of zij nodig heeft dus maak twee verschillende zakjes klaar een maatje 50 en een maatje 56, zodat papa de maten niet door elkaar haalt! Hydrofiele doeken en spuugdoekjes zijn erg fijn voor de reis naar huis, maar ook voor tijdens borstvoeding als bedekking. Voor de reis terug moet je ook denken aan spullen als een autostoel en een warme deken, het zal even wennen zijn om met jou buiten te zijn voor het kleintje!

Wat je niet hoeft mee te nemen

Gelukkig hoef je de vluchttas ook weer niet zó vol te proppen met benodigdheden, want de zusters in het ziekenhuis got you covered! Items als doeken, kraamverband, luiers, voeding en zoogcompressen hebben ze allemaal voor je klaarliggen en hoef jij niet aan te denken.

Tips van eigenaresse Tineke

“Het is belangrijk om de tas echt klaar te zetten. Dat had ik zelf niet gedaan... Als je weeën eenmaal zijn begonnen, wil je niet alles hoeven op te roepen van je lijstje (zoals ik wel heb gedaan), want je man weet vast niet waar alles staat en is zelf ook in paniek! Wees dus goed voorbereid. Wat je ook af en toe leest is dat sommige moeders champagne meenemen, maar als je net een kindje ter wereld hebt gebracht, is dat echt het laatste waar je zin in hebt, dus die kun je gerust thuis laten!”

– Tineke

Kinder buggy baby slapen

Wat zat er allemaal in jouw bevallingstas? Laat het ons weten in de comments. Happy pushing!