Houd jouw kindje van zélf doen en wordt hij/zij steeds nieuwsgieriger? Dan heb ik dé perfecte tip waarmee jij de kleine kan betrekken in de dagelijkse bezigheden, namelijk de learning tower! Benieuwd wat dit is en hoe je dit kan gebruiken? Ik leg het uit!

Wat is een learning tower?

Heb jij weleens over de learning tower gehoord? Ik heb een zoontje genaamd Flynn. Vanaf zijn tweede merkte ik, dat hij steeds meer interesse krijgt in het helpen met de dagelijkse bezigheden. Van helpen met koken tot zelf handen wassen. Hij wil tegenwoordig alles zélf doen en hierin wil ik hem graag stimuleren. Ik ben me gaan verdiepen in een handig hulpmiddel waarmee ik Flynn op een veilige manier kan betrekken in de dagelijkse bezigheden. Al snel had ik de perfecte oplossing gevonden; de learning tower!

De learning tower staat ook wel bekend als leertoren. Deze houten toren is erg stevig en het allerbelangrijkste; veilig voor de kleine! Ze zijn makkelijk te verplaatsen en door de verschillende kleuren blenden ze gemakkelijk in jouw interieur.

Learning tower Ikea hack

Toen ik mij samen met Nick ging verdiepen in de learning towers kwam ik een aantal keer de Ikea hack tegen. Bij deze hack wordt uitgelegd hoe je van twee verschillende krukjes zelf een leertoren kan knutselen. Aangezien wij totaal niet handig zijn, leek dit ons echt een slecht idee. Een hele veilige optie vonden we het ook niet, de Ikea toren is niet getest volgens de Europese normen en het laatste wat we wilden, was dat Flynn zich zou bezeren aan de door ons zelfgemaakte toren. Deze Ikea hack was daardoor voor ons de doorslag om juist voor een geteste en voornamelijk veilige toren te gaan, zodat Flynn zijn nieuwsgierigheid op een veilige manier kan ontwikkelen.

Montessori opvoeding

De leertorens zijn gebaseerd op het basisprincipe van de Montessori opvoeding, namelijk zelf doen, zelf ontdekken en zelf leren. Dit aspect trok ons, naast het feit dat de torens super praktisch zijn, ontzettend aan. Flynn pakt zelf zijn toren wanneer hij wil helpen en hij klimt er zelf in en uit. Op deze manier leert hij grenzen te verkennen en krijgt hij meer zelfvertrouwen.

De learning tower is geschikt vanaf 18 maanden en gaat jaren mee. Samen koekjes bakken in de keuken? Cupcakes versieren? Laat je peuter of kleuter veilig meehelpen in de keuken.

Soorten learning towers

Wij verkopen op Kidsdeco.nl twee verschilden merken: Ette Tete en PuckDaddy. De leertoren van PuckDaddy is een standaard staande variant die je in drie kleuren hebt: zwart, wit en grijs. Deze learning tower heeft een strak een simpel design, dus hij misstaat niet in je interieur.

Ette Tete heeft iets meer keus als het om de torens gaat. Zo heb je twee varianten: de Step Up en de Step’n Sit. De Step Up is hetzelfde als de staande toren van PuckDaddy alleen varieert het design. De Step’n Sit is daarentegen heel anders. Deze toren kan je namelijk ‘omklappen’ tot een tafeltje! Dit is ook de variant die wij voor Flynn hebben gekocht en deze is echt super handig. Als hij klaar is met helpen, kan ik de toren voor hem omklappen tot een zitje met een stoel en dan kan hij terwijl ik aan het koken ben lekker bij mij de in de buurt spelen. Ideaal!

Ik ben onwijs trots dat wij als eerste de echte learning tower naar Nederland hebben gehaald en deze verkopen op Kidsdeco.nl. Hopelijk kunnen veel kindjes in Nederland op een veilige manier zelf deelnemen aan het huishouden!

Meer weten over de toren?

Ben je benieuwd hoe je de learning tower in real life gebruikt? Bekijk dan mijn IGTV waarin ik alles uitleg. Flynn laat hierin ook zien hoe hij de learning tower gebruikt!

Was jij al bekend met de learning tower of heb jij er al één? Deel je ervaring met ons in de comments!