Je kan er niet genoeg van hebben; hydrofiele doeken. De zachte, dunne, goed absorberende versie van een handdoek. Je hebt ze in alle soorten en maten en soms ook met de leukste prints erop, maar wat doe je er eigenlijk allemaal mee? Dat gaan wij voor je uitzoeken!

Spuugdoekje

De ademende, zachte stof houdt je kleintje comfortabel wanneer de hikjes en boertjes naar boven komen. Het is ook geweldig om bij de hand te hebben om spuug mee op te ruimen. Je hebt eigenlijk altijd een multifunctionele slabber bij de hand, want je kan hem in het shirtje plaatsen en voilà, eten maar. Je hoeft ook een stuk minder vaak je wiegje te verschonen als je een hydrofiele doek onder het hoofdje plaatst. Baby’s spugen namelijk na het voeden vaak wat melk uit en dankzij de hydrofiele doek hoef je niet telkens het bedje te verschonen.

Tummy time!

De doeken zijn lekker groot, dus je kan jouw kindje er met gemak op leggen om te spelen. Daarnaast zijn de doeken super zacht, zodat jouw kleine met zijn tere huidje zonder pijntjes kan spelen en ontdekken. Je hebt met de hydrofiele luiers ook altijd een schone ondergrond bij, niet alleen voor het spelen, maar ook voor een dagje in het park of wanneer je spontaan ergens een luier moet verschonen. Ideaal dus voor onderweg!

Tips & tricks: 6 manieren om hydrofiele doeken te gebruiken

On-the-go voeden

Dankzij de goed ademende stof voorkomt de doek dat baby en mama tijdens het voeden oververhit raken, waardoor er een comfortabele privéruimte ontstaat voor on-the-go-voedingen. Dankzij het grote formaat kan jij met gemak met de doek de baby en jouw schouder bedekken. Je creëert dus privacy in een handomdraai.

Dekking

Dankzij het grote formaat van hydrofiele doeken kan je veel afschermen met de praktische doeken, en zo dus ook de zon. Je kan de doek gemakkelijk over de Maxi-Cosi of de kinderwagen hangen, zodat je een fijn plekje met schaduw creëert voor de kleine spruit. Dankzij het ademende materiaal hoef je niet bang te zijn dat de baby het te warm of benauwd krijgt.

Verschonen

Verschonen kan soms echt een kliederboel worden. Jouw aankleedkussen gaat hier daarom ook niet op vooruit. Om het aankleedkussen wat langer schoon te houden, kan je er gemakkelijk een hydrofiele doek over leggen. Als de doek vies is gooi je hem gewoon in de was en vervang je hem door een andere. Makkelijk toch!

Tips & tricks: 6 manieren om hydrofiele doeken te gebruiken

Tuck-inn

Pasgeborenen vinden het heerlijk om het gevoel van de baarmoeder te herbeleven. Dat geeft ze namelijk een veilig en vertrouwd gevoel. Door de kleine in een hydrofiele doek te wikkelen creëer je deze beleving in een hand omdraai. Naast het fijne gevoel helpt het de baby ook langer en dieper te slapen. Super handig, dus tuck die kleine maar lekker inn!

Favoriete hydrofiele doeken

Na al deze tips en tricks weet jij wat je allemaal met deze multifunctionele doeken kan doen, maar welk merken zijn nou het best? Deze top zes merken voor hydrofiele luiers staan heel hoog aangeschreven. Ze zijn super zacht, gaan lang mee en hebben de liefste printjes! Voor iedere mama dus wat wils.

  1. Aden & Anais
  2. Done by Deer
  3. Elodie Details
  4. Liewood
  5. CamCam Copenhagen
  6. Little Dutch

Heb jij nog meer leuke hacks bij het gebruik van die toffe hydrofiele doeken? Tell the mama’s en deel het in de reacties hieronder!

Tips & tricks: 6 manieren om hydrofiele doeken te gebruiken