Een naam uitkiezen blijft altijd lastig. In deze blog lees je alles over de populairste jongensnamen van 2020. Welke namen domineren er in de top 10? Zijn er nieuwe trends opkomst? Je leest het hier!

Stoer en kort!

Het is al een aantal jaren een trend en deze blijft zich voortzetten in 2020: korte en krachtige namen. Dit geldt voor jongens én voor meisjes. Wat verstaan we onder korte en krachtige namen? Deze namen klinken vaak lekker stoer. Dit is natuurlijk subjectief, maar wat wel overeenkomt is dat “stoere” namen vaak de letter 'A' bevatten. Ook de 'J', die je soms uitspreekt al “dj” komt vaak voor in deze namen. Verder hebben dezen namen niet meer dan 5 letters. Voorbeelden hiervan zijn: Raf, Dave en Jax.

Dat deze stoere namen vaak kort zijn, is ook niet zonder reden. Korte namen zijn namelijk enorm populair. Het is zo dat korte namen niet uit meer dan één of twee lettergrepen bestaan.

Het komt uit de Bijbel

Jongensnamen als Levi, Bram, Noah of Benjamin komen allemaal van oorsprong uit de Bijbel. Alle namen hierboven (en meer) staan allemaal in de top 20 van jongensnamen. Ook een echte trend dus!

The English way

Namen afkomstig uit Engeland zijn de laatste jaren erg populair. Deze trend gaat rustig door in 2020. Namen als Jack, James en Jake stijgen in de lijst van 100 populairste jongensnamen.

Ai ay ai…

Namen met een “ai” of “ay” combinatie ga je vaker terugzien in 2020. Denk hierbij aan Aiden, Kai en Jaylano (spreek je uit met een “dj”, zoals je hierboven kan lezen ;))

Voorspelling

Volgens 24Baby wordt Finn de populairste jongensnaam van 2020. Finn wordt gevolgd door Noah en Sem. Deze namen vallen alle drie onder de noemer stoer en kort. Ook verder in het lijstje zie je vrijwel alleen maar korte namen staan. Dit is dus een hardnekkige en populaire trend!

Dé top 10 jongensnamen 2020

  1. Finn
  2. Noah
  3. Sem
  4. Levi
  5. Lucas
  6. Liam
  7. Noud
  8. Milan
  9. Luuk
  10. Sam

Namen om rekening mee te houden, deze ga je hoe dan ook vaker horen in 2020: Luca, Kai, Jack, James, Jake, Finnley, Oscar, Olivier, Dex en Fedde. Veel Engelse namen, zoals je ziet… ook een trend om echt in de gaten te houden dus!

Hebben jullie al een naam voor jullie kleine jongen? Laat het weten in de reacties!