Alle aanstaande moeders kennen vast de term nesteldrang wel, dus daar hoeven we niet verder over uit te wijden. Een van de leukste fases hiervan is toch wel het inrichten van de babykamer! En dan zie je zoveel leuke hebbedingetjes voorbij komen, dat je bijna niet meer kan kiezen. Welke items mogen nou echt niet ontbreken? Dit zijn onze top 10 musthave accessoires voor de babykamer van dit moment!

1. Hydrofiele doeken

Niet alleen praktisch, maar ook stijlvol! Hydrofiele doeken komen in vele kleuren, afmetingen en designs. Daardoor kun je bijna altijd wel deze handige doeken scoren in een printje die perfect past in de babykamer. En deze doeken hoef je zeker niet te verstoppen. Leg ze op een stylish manier neer bij de commode. Heb je ze nog handig voor het pakken ook!

2. Verschoonmand

De trend van dit jaar zijn toch wel de leuke verschoonmanden van Olli Ella! Deze handgemaakte en fairtrade manden zijn een hippe versie van het traditionele aankleedkussen. Door de opstaande randen kan jouw kindje ook nog eens veilig liggen. Inmiddels hebben we drie varianten van de verschoonmand met verschillende kleuren inleg.

Musthave accessoires voor de babykamer

3. Wieg met mand

Van een moses mand tot een rotan wieg: deze bedjes zijn een eyecatcher voor jouw babykamer. De rotan trend trekt zich nu ook voort in een te gekke wieg, deze geef de kamer een bohemian look & feel. Een moses mand is een reiswiegje en perfect voor de eerste weken van de pasgeboren baby. Naast het praktische aspect, staat hij ook geweldig op de commode of in de wieg.

4. Reuze dieren

Alleen op de kamer is ook maar zo saai, wie wilt er nou geen gezelschap van reusachtige dierenvriendjes? De giraf en de olifant kletsen gelukkig niet de oren van de kop, maar kijken wel lief uit over het wiegje.

Musthave accessoires voor de babykamer

5. Houten geboortebord

Op een houten geboortebord kun je de naam, datum, tijd, lente en gewicht op kwijt van het moment dat jouw kleine spruit op de wereld kwam. Het houten bord staat prachtig als decoratie in de babykamer.

6. Illustraties

Een unieke illustratie aan de muur? Onze Sophie de Ruiter heeft te gekke standaard illustraties in de vorm van posters gemaakt die fantastisch kunnen pronken aan de muur.

Musthave accessoires voor de babykamer

7. Muziekmobiel

Laat jouw kleintje lekker wegdromen met de rustgevende muziek boven het wiegje. De muziekmobielen kunnen makkelijk bevestigd worden aan de box, het ledikantje of wiegje.

8. Bedhemel

Ben je een echte romanticus? Een van de musthave accessoires voor de babykamer is dan een bedhemel! Deze hangt prachtig bij het babybedje en later kunnen de kids hem gebruiken als tent om een boekje onder te lezen.

CamCam Copenhagen - Musthave accessoires voor de babykamer

9. Speelkleed

Als jouw kindje voor het eerst gaat spelen, is het wel zo fijn als ze op een zachte ondergrond op ontdekking kan. Een speelkleed is dan een handige uitkomst en het is nog een mooi vloerkleed ook.

10. Naam op de muur

Weten jullie al wat het gaat worden? En heb je al een naam bedacht? Hang hem de babynaam dan aan de muur! Zo komt het kamertje helemaal tot leven. En natuurlijk kun je ook voor de zekerheid wachten tot de geboorte om een naam banner aan te schaffen!

Neem eens een kijkje in de webshop voor nog meer kids & lifestyle musthaves! Of bekijk ons Pinterest bord voor meer inspiratie.

Musthave accessoires voor de babykamer