In coronaquarantaine tijdens je kraamtijd. Het is raar om de kraamtijd zonder de visite te beleven en om in een isolement te zitten met jouw nieuwe gezinnetje. Wij geven tips om er ondanks de maatregelen toch het beste van te maken.

Verplicht in een bubbel

Door de coronacrisis zijn er op dit moment heel wat dingen anders en dus ook jouw kraamtijd. Zo moet jij met jouw pasgeboren baby verplicht in quarantaine, omdat jullie kleine super kwetsbaar is. Je zit dus verplicht in een bubbel.

Deze bubbel zal ontzettend dubbel aanvoelen, want aan de ene kant is het heerlijk dat je alleen met jouw gezin van elkaar kan genieten, maar aan de andere kant is het ontzettend jammer en moeilijk dat er geen kraamvisite langs mag komen. Zo zijn er heel veel opa’s, oma’s, ooms en tantes die hun nieuwe familielid nog nooit hebben mogen vasthouden of zien. 

(K)raamvisite

Gelukkig zijn er naast de normale kraamvisite ook alternatieven om jullie familie toch kennis te laten maken met jullie kleine.

Raamvisite

Dit is misschien wel één van de meest voorkomende vormen van visite van dit moment; via het raam! Als de visite niet binnen mag komen dan blijven ze wel buiten. Zo kan je beschuit met muisjes voor de deur zetten en zelf samen met de kleine achter het raam gaan staan en naar elkaar zwaaien. Mocht je een raam o.i.d. openzetten om op gepaste afstand met elkaar te praten, let er dan wel goed op dat je de baby goed aankleedt met een mutsje en een dekentje. Pasgeboren baby’s moeten namelijk goed warm gehouden worden. Om met elkaar te praten via je het raam kan je ook elkaar bellen, zo kan het raam dicht blijven. Het enige nadeel aan de raamvisite is wel dat als je in een flat of een appartement woont, dit al een stuk lastiger wordt.

Videobellen

Dit is waarschijnlijk op dit moment één van de meest gebruikte features van jouw telefoon; videobellen. Het fijne aan videobellen is, dat je geen fysiek contact hebt, maar toch elkaar kan zien. Je kan de kleine dus aan jouw familie tonen zonder dat zij langs hoeven te komen. Ideaal!

What to do?

Nu er geen kraamvisite kan langskomen houd je veel tijd over tussen de dutjes en de knuffels door. Deze tijd kan je heerlijk gebruiken om bijvoorbeeld een babyboek bij te houden van jouw kleintje. Of om even een heerlijk mommyboek te lezen. Gebruik die tijd voor jezelf en je gezinnetje en geniet van elkaar.

Hopelijk kunnen jullie familie en vrienden binnenkort toch nog op visite komen. Heb je al gedacht aan een kraamfeest nadat de corona maatregelen afgelopen zijn? Zo heb je niet elke dag je huis vol visite en hebben jullie een feestelijk moment met de kleine om naar uit te kijken! De geboorte van jullie kindje is zeker het vieren waard!

Hopelijk kan je ondanks de quarantaine toch van elkaar en de kraamtijd genieten. Maak er het mooiste van! 

Fotocredit: @lyndaaa13