Er is een baby op komst bij een familielid, kennis of bij je beste vriendin en dan kan je natuurlijk niet aankomen met lege handen… Om te voorkomen dat jou kraamcadeau ergens achterin de kast beland omdat de nieuwe ouders er eigenlijk niks mee kunnen, hebben we voor jouw een aantal kraamcadeau ideeën op een rijtje gezet!

Wat kies je?

Een kraamcadeau is altijd heel lastig om uit te zoeken. Je wilt wel graag wat kopen wat de kers verse ouders goed kunnen gebruiken. Vooral als je zelf nog geen kinderen hebt, is het soms een hele klus om langs al die rekken met schattige kleren, speelgoed en knuffeltjes het juiste cadeautje te kiezen!

Vaak weten de (aanstaande) ouders al wel wat ze zouden willen hebben of wat ze nog nodig hebben, meestal hebben ze de kleertjes in de kleinste maat al ingekocht. En het is zonde als de snelgroeiende kleine jouw kleertjes helemaal niet aan heeft gehad. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties voor een leuk en passend kraamcadeau!

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken is een kraamcadeau wat zeker goed van pas komt, want je kunt er nooit genoeg hebben! Aangezien baby’tjes niet altijd alles schoon houden zijn deze doeken perfect om het mondje schoon te boenen. Maar ook om af te drogen, te gebruiken als slabbetje en natuurlijk om de kleine in te bakeren. Tja, als we er zo over nadenken wanneer kan je de doeken eigenlijk niet gebruiken?!

Kraamcadeau tips: hydrofiele doeken

Knuffel tijd

De zachtste knuffels om lekker mee te kroelen! Een ideaal cadeau voor kleintjes want knuffels heb je nooit genoeg. De kleine zachte knuffels van Done by Beer zijn niet te groot en dus handig om mee te nemen (naar dromenland). Ook de rammelaars zijn naast de bijtring heel zacht. Door het spelen en bijten met de rammelaar worden de visuele en motorische ontwikkeling gestimuleerd. Dus niet alleen het baby'tje zal hier blij mee zijn, ook de ouders!

Muziekmobielen

De ouders van het kindje muzikaal? Dan kan een muziekmobiel zeker niet ontbreken! Met een muziekmobiel is de kleine spruit snel in dromenland en is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kindje! Kies een muziekmobiel in de kleuren en stijl van de babykamer zodat deze perfect in de babykamer past. Weet je niet hoe de babykamer eruit ziet? Ga dan voor een rustige neutrale kleur, dan weet je zeker dat de kleuren passen in de slaapkamer.

Kraamcadeau tips: muziekmobiel

Onderweg

Wanneer de baby iets ouder is geworden en naar buiten gaat, moet alles mee genomen worden. Van flesjes en rompertjes tot hydrofiele doeken en luiers. Om alles mee te krijgen moeten de mama’s een grote tas hebben waar alles in kan... De uitkomst voor iedere mama is dan de ‘Mommy bag’! In de tas zitten verschillende vakken om allerlei spullen in mee te kunnen nemen. Ook heeft de tas heeft zelfs een opvouwbaar verschoningsmatje. Super handig toch!

Naast de luiertassen zijn ook toilettasjes heel leuk en handig voor wat kleinere spulletjes. Zo voorkom je dat alles in één groot vak wordt gestopt en je heel de tas moet doorspitten om de juiste spullen te vinden. Onze toilettasjes zijn niet alleen heel leuk en handig maar ook nog eens super origineel omdat je de naam van het pas geboren baby’tje op het tasje kan laten bedrukken! Vul het tasje met nog wat kleine cadeautjes en je hebt HET perfecte kraamcadeau!

A Little Lovely Company

Heb jij de ontzettend schattige lampjes van A Little Lovely Company al gespot op de babykamer? Deze lampjes zijn super schattig en allemaal in een ander vormpje. De lampjes worden niet warm en geven een fijn sfeerlicht. Ook een leuke lightbox of letterslinger doet het goed. Op die manier kan de nieuwe mama leuke quotes bedenken voor op de babykamer.

Kraamcadeau tips: A Little Lovely Company

Tijd reizen

Het baby’tje is pas geboren en nog heel erg klein! Maar voor je het weet worden ze groot en gaan ze de wijde wereld in… Soms wil je dat ze altijd klein blijven en koester je de mooiste momenten. Om alle herinneringen zo goed mogelijk te bewaren hebben we voor jou een Time Capsule! Hierin kunnen de ouders alle belangrijke spulletjes bewaren totdat het kleintje niet zo klein meer is en de capsule open gemaakt mag worden. Zoals op de trouwdag of op zijn/haar 18e verjaardag.

Ook leuk om te geven is de Little Quote Jar. Iedereen kent ze wel, uitspraken van bijvoorbeeld je kind of vrienden die je nooit meer mag vergeten. Grappige, emotionele, wijze en hartverwarmende quotes kun je allemaal in dit lieve potje bwaren.

Kraamcadeau tips: tijd reizen

Leg mijlpalen vast

De papa en mama kunnen vast niet ophouden met foto’s maken en dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar je maakt de foto’s nog persoonlijker met de bonjour baby cards of het Milestone pakket! Op de Baby Cards staan 40 verschillende mijlpalen om vast te leggen voor later en met het Milestone pakket houdt je alle maanden bij.

Op zoek naar een kraamboek met orginele vragen? Dan is het boek van Bonjour to you! echt iets voor de kersverse ouders. Naast dat er plek is voor 25 gasten om in het kraamboek te schrijven, zijn er ook een aantal bladzijdes speciaal voor de ouders met ruimte voor vragen, foto's en een afdruk van het voetje en handje.

Kraamcadeau tips: mijlpalen

Genoeg keus dus voor jouw kraamcadeau! Dus verwen die eerste paar weken de kleine spruit en de nieuwe ouders, niet alleen met cadeaus maar ook met alle extra handen van het smeren van beschuit met muisjes tot het ontvangen van visite. Dat zullen ze vast waarderen!

Geef een reactie