Jouw kleintje lekker dichtbij vervoeren. De droom van iedere mama of papa. Een draagzak is dan ook de perfecte en ook niet onbelangrijk: veilige oplossing! Ideaal en lekker dichtbij. In deze blog lees je alles over de draagzak.

Een draagzak? Waarom?

Allemaal leuk en aardig zo’n draagzak, maar is het wel praktisch? Jazeker! Je hebt namelijk je handen vrij bij het boodschappen doen, bij het instappen van de trein of bus. En daarbij, je hebt geen last van een kinderwagen die in een drukke winkelstraat of winkel toch eigenlijk alleen maar lastig en onhandig is.

Ook is het voor jouw kleine een fantastische uitvinding, zo’n draagzak. Dit omdat jouw kleine zo dichtbij is, zo kan hij of zij jouw geur goed ruiken en dit creëert een veilig gevoel. Door jouw geur én jouw lichaamswarmte vallen veel kleintjes ook makkelijk(er) in slaap.

Is het ergonomisch verantwoord?

Het is heel belangrijk voor zowel de kleine als voor jou, om een goede houding te hebben als je een draagzak gebruikt. Allereerst zorg ervoor dat de draagzak zelf goed en stevig en ondersteund wordt op de juiste plekken. Jouw kleintje moet (natuurlijk!) goed kunnen ademen. Jij kan jouw kleintje net zolang dragen totdat het voor jou te zwaar wordt. Dit gaat meestal op tot twee jaar.

Tips voor het gebruiken en het dragen van een draagzak:

  • De drager biedt genoeg steun aan het hoofdje en de rug van jouw kleine.
  • Oefen eerst, zonder baby, met op en af doen. Zo voorkom je ongelukken!
  • In de zon wordt het al snel té warm. Let hier dus op! En bij koude dag moet je er dus op letten dat jouw kleine het niet te koud krijgt.
  • Er is voldoende ruimte voor de armpjes en beentjes. Deze mogen niet knel komen te zitten.
  • Het is belangrijk om in het begin niet té lange wandelingen te maken met de draagzak
  • Wees extra voorzichtig met bukken, leunen of vooroverbuigen.
  • En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk! Let er altijd goed op dat de baby goed en vrijuit kan ademen.