Foto credit: Catch my Party

Dat je vrouwen tijdens de zwangerschap een babyshower hebben is een welbekend fenomeen, maar ben jij ook al op de hoogte van de nieuwste trend; de dadchelor?

Wat is een Dadchelor party?

Hoe het er bij mama’s aan toe gaat, weten wij allemaal wel. Ze spelen spelletjes, roddelen wat af en geven leuke cadeautjes aan de mommy to be. Bij de daddy to be gaat het er iets anders aan toe. De mannen vieren de komst van de kleine door voor de laatste keer dronken en pas in de late uurtjes thuis te komen. Tijdens de dadchelor a.k.a. de daddyshower zijn de mannen niet vies van een alcoholische versnapering. Op deze avond wordt er genoten van het feit dat er nog even géén vieze luiers, huilbuien en niet te vergeten: slapeloze nachten zijn!

Dadchelor party games?

Bij een mannenavond horen natuurlijk ook de nodige mannenspellen. Een klassieker die het altijd goed doet onder de mannen is een oud en vertrouwd potje bierpong. Geef er een babyshower tintje aan en noem het babypong. Met dit spel breng je gelijk de sfeer in de groep. Ideaal dus als ijsbreker!

Naast bierpongen kunnen de volgende party games ook zeker niet ontbreken:

  • Babyflesje atten! Vul een babyflesje met bier en laat de mannen zonder hun handen te gebruiken het flesje atten. De eerste die het flesje leeg heeft zonder zijn handen te gebruiken wint de baby bottle chug!
  • Don’t drop the baby. Een baby niet laten vallen is soms nog een hele gave. Tijdens dit spelletje hebben de mannen een kleine lepel met daarop een ei in hun mond en een baby in hun armen. De man die het snelst het mini-parcours over is zonder de baby en het ei te laten vallen wint!
  • Wedje leggen. Mannen houden wel van een potje wedden. Laat ze een pool aanmaken waarin ze geld inzetten op het geslacht, de lengte, geboortedatum, gewicht, naam etc. Ze kunnen geld inzetten of iets anders leuks.
  • Giving birth. Mannen mogen ook weleens ervaren hoe lastig het eigenlijk niet is om een kind te baren. Met het volgende spelletje moeten de mannen ‘bevallen’ van een ballon. Dit doen ze door een ballon onder hun shirt te doen en door op een stoel te gaan zitten. Een andere man moet dan, zonder zijn handen te gebruiken, de ballon onder het shirt vandaan zien te krijgen. Hilarisch!
Dadchelor

Cadeaus voor een Dadchelor party

Tot slot horen er natuurlijk cadeaus op een babyshower! Wat is leuk om te geven? Voor de daddy-to-be kan je natuurlijk niet met een ‘gewone’ luiertaart aankomen zetten. Nee, dit moet een speciale luiertaart zijn, namelijk één met bier! De biertaart maken is niet al te lastig. Je maakt de onderste verdieping van luiers en op de bovenste verdieping plaats je bierblikjes, strikje er omheen en je bent klaar.

Naast de biertaart zijn items voor papa en de kleine ook altijd welkom. Zo zijn rompertjes altijd leuk. Scoor bijvoorbeeld een rompertje met daddy is awesome of handsome just like my dad! Je hebt ze ook in t-shirt varianten. Andere leuke ideeën zijn:

dadchelor

Dat de daddyshower er iets ruiger aan toe gaat dan die van de dames is wel duidelijk! Was jij al op de hoogte van deze toffe trend?