Houdt Corona jouw plannen voor je gender reveal tegen? Heel vervelend, maar niet getreurd! Je kan nog steeds een hele leuke gender reveal geven! Hoe je dat doet in tijdens van Corona? In deze blog vertel ik hoe jij jouw gender reveal coronaproof kunt maken!

Wij houden de maatregelen van de Rijksoverheid aan.

Videobellen

De eerste optie is een online gender reveal middels videobellen. Zo heb je iedereen op één plek en is anderhalve meter houden vrij simpel. Je kan kiezen voor diverse apps, als Zoom, Microsoft Teams, Skype, Facetime. Ik vind zelf Skype de makkelijkste app om te videobellen met een grotere groep, omdat je hier maar liefst 50 personen kan uitnodigen in 1 call. Let op: men moet wel een account aanmaken voor Skype. Wel handig om van tevoren even te melden.

Gender reveal pinata, Kidsdeco.nl

Ook leuk om de mensen die je het liefst erbij wil hebben wel uit te nodigen (rekening houdend met het maximaal aantal mensen dat op bezoek mag komen) en de rest in te bellen middels een video call. Richt je huis zo in dat je met z’n allen op anderhalve meter kunt zitten door een lege stoel tussen iedereen in te zetten. Als iedereen er is wordt het tijd om de rest erbij te bellen, maar deze keer doen we dat individueel. Laat iedereen iemand videobellen op hun mobiel, gebruik alle tablets/laptops die je hebt tot je beschikking en zet je virtuele gasten op de lege stoelen. Nu jullie lekker gezellig zitten is het tijd voor het moment waar jullie allemaal voor gekomen zijn, de gender reveal! Ook leuk om te doen tijdens het videobellen: laat jullie familie en vrienden eerst doorgeven wat zij denken dat het wordt. Een jongen of een meisje, maak de stand bekend. Dus bijvoorbeeld 10 stemmen voor een meisje en 7 stemmen voor een jongen. Daarna gaan jullie ‘live’ over naar de reveal! Een leuke en interactieve manier om jullie “gasten” toch er wat meer bij te betrekken. 

Gender reveal confettikanon, Kidsdeco.nl

Je kan het gender onthullen op dezelfde manier als je voor ogen had wanneer je het wel thuis met iedereen had kunnen onthullen. Denk aan een ballon gevuld met confetti, confettikanon (wel buiten onthullen dan!), pinata, het aansnijden van een taart en noem maar op.

Maak een video en stuur deze op

Laat een dierbare een gender reveal item langs brengen en maak er samen een mooie video van. Deze kan je rondsturen via Whatsapp als verrassing. Jullie zullen vast hele leuke reacties krijgen!

Ga op raamvisite

Weten jullie het geslacht al en willen jullie liever de reacties van jullie dierbaren in het echt zien? Ga dan op raamvisite en breng een confettiballon of -kanon mee met de juiste kleur confetti erin! Tel af en geef het stokje aan de onderkant een flinke klap met je hand. Tadaa, de confetti vliegt in het rond. Wat zullen ze blij zijn! De confetti push pops zijn hiervoor ideaal.

Gender reveal kanon met rook, Kidsdeco.nl

Wat ook een héél leuk idee is, is om een cupcake met de juiste kleur vulling af te geven aan je familie en vrienden. Bel aan zet het doosje met cupcakes neer. Ze kunnen meteen een hap nemen en erachter komen of jullie een zoontje of dochtertje krijgen. Super leuk! Maak de cupcakes af met een gepaste cupcake prikker.

Gender reveal cupcake toppers, Kidsdeco.nl

Opsturen maar!

Te veel werk om langs iedereen te gaan? Stuur dan een gender reveal item op! Denk aan een confettiballon of -kanon of pinata. Ook leuk om tijdens het revealen met elkaar te videobellen! Zo draai je de gender reveal dus om, niet jullie maar jullie dierbaren onthullen voor zichzelf het geslacht. Tof!

Gender reveal ballon, Kidsdeco.nl

Zoals je ziet is er geen reden dat je jouw gender reveal niet kan vieren door de coronaregels. Er zijn hele leuke manieren hoe je het kan houden zonder de regels te overtreden en zonder mensen buiten te moeten sluiten. Op welke manier ga jij je gender reveal houden?