Begint het lastig te worden om jouw kleine bezig te houden tijdens deze corona quarantaine tijden? Hier zijn een aantal activiteiten die jij kan gaan doen met jouw kleine! Zo kom je die quarantaine wel door.

1. Peutergym

Lekker bewegen. Goed voor lichaam en geest, ook voor jouw kleine. Als je op ‘Peutergym’ zoekt op YouTube vind je zo diverse filmpjes en afspeellijsten met fijne work-outs voor jouw peuter. Een Wobbel kan hier trouwens ook een heel fijn en goed hulpmiddel bij zijn! Laat jouw kleine op onderzoek uitgaan met zo’n balans bord. Daarnaast is zo’n Wobbel ook perfect voor wat oudere kinderen en zelfs volwassenen.

2. Film tijd

Ga er maar eens lekker voor zitten, voor een vrolijke film. Het leuke hieraan is, dat dit een rustmomentje is voor mama én kind. Even samen wegdromen bij een sprookje. Je hebt hierbij ook al snel een uur of anderhalf gevuld.

3. Kleuren!

Even lekker ontspannen. Dit doe je door te kleuren natuurlijk! Je kan een kleurplaat printen of een kleurboek en stiften/krijt kopen en jouw kleine kan helemaal losgaan. Kleuren is heel goed voor de fantasie van jouw kleine. En… vaak zijn ze ook wel even zoet met zo’n kleurplaat. Ideaal toch?

Een leuk alternatief voor kleuren in kleurboeken is stoepkrijten. Als het zonnetje schijnt is het de perfecte manier om lekker buiten te gaan kleuren met wat stoepkrijt.

4. Bouw een tent

Een tent bouwen, zo leuk! Ten eerste ben je al even bezig met het bouwen zelf en daarna heeft jouw kleine ook nog eens uren speelplezier in zijn of haar “zelfgemaakte” tent. Een tent kan je zowel binnen als buiten bouwen. Hebben jullie een bedhemel? Deze kan ook héél goed fungeren als tent, zo gezellig! Of pak een paar doeken, grote hydrofiele doeken kan ook, en ga daar mee aan de slag. De opties zijn eindeloos.

5. Verkleden maar!

Een verkleedpartijtje is altijd een goed idee. Met wat verkleedkleding heb je zo een middag gevuld met lachen, gieren en brullen. Ook leuk: je kan een kleine modeshow met jouw kleine doen met de verkleedkleding. Super leuk en heel gezellig!

6. Berenjacht

Dit is een activiteit voor als jouw kleintje al wat groter is. Een berenjacht! Misschien heb je er al eens van gehoord, maar voor degene die nog niet weten wat is, leg ik het even uit. Het is een initiatief om kinderen tijdens de Coronacrisis bezig te houden. Er wordt gevraagd om een (knuffel)beer voor het raam te zetten, zo kunnen de kinderen (met een ouder) op berenjacht gaan. Hoe leuk is dat?! Zo ben je ook nog in de buitenlucht, win-win dus.

7. Verstoppertje

8… 9… 10… ik kom! Verstoppertje, een oud spelletje dat nog steeds erg leuk is. Juist in deze tijden kan dit oude spelletje weer eens uitgebreid gespeeld worden. Het mooie aan verstoppertje is, dat je het zowel binnen in de woon-, slaap- of badkamer kan spelen of lekker buiten of net om het huis. De opties zijn eindeloos!

8. Bowlen

Bowlen? Jazeker, gewoon in de woonkamer of in de tuin. Het is allemaal mogelijk met dit bowlingsetje. Schuif wat meubels aan de kant en ga lekker bowlen.

Misschien hebben jullie nog wel meer tips? Laat het weten in de reacties!